lostyazilim
tr.link

Fikir tescili nasıl yapılır?

17 Mesajlar 12.624 Okunma
lstbozum
tr.link

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

NetBlogi adlı üyeden alıntı

Bilmediğimiz konular hakkında konuşmayalım, yanlış bilgiler vermeyelim lütfen. Faydalı model altında fikirlerinizi patentleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için patent ofisleri ile görüşebilirsiniz.

http://www.tpe.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=162

Bu kısımdan tescil ettirebiliyormuyum yani?

wmaraci
reklam

NetBlogi NetBlogi Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 44 / 39
  • Ticaret 3, (%100)

ECakmak adlı üyeden alıntı

Bu kısımdan tescil ettirebiliyormuyum yani?

Ben olabileceğini söyledim sadece. Detaylar hakkında bilgim yok. Arayıp bilgi alabilirsiniz.

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Ben olabileceğini söyledim sadece. Detaylar hakkında bilgim yok. Arayıp bilgi alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ilginiz için.
NetBlogi

kişi bu mesajı beğendi.

GizemliLORD GizemliLORD Tof AŞ-K Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Memur oldu
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Z**
  • Mesajlar 1336
  • Beğeniler 1632 / 281
  • Ticaret 34, (%100)

Bilmediğimiz konular hakkında konuşmayalım, yanlış bilgiler vermeyelim lütfen. Faydalı model altında fikirlerinizi patentleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için patent ofisleri ile görüşebilirsiniz.

http://www.tpe.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=162

Aynen arkadaşım emin olmadıkları konularda kesinmiş ve eminmiş gibi konuşmasalar normal olacak ama görüşleri kesin doğruymuş gibi emin konuşunca bilgi kirliliği doğuyor...

;)

''Ne değil;konuşan bilen değil.'' (Gerçekler zamanla anlaşılır :))
NetBlogi

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel web sayfam: https://mesutzeytin.com.tr/
wmaraci
wmaraci

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Fikrini tescil ettir. Sonra gel yaz. Bakalım kim haklıymış. Ona göre arkadaşlarımızda tekrar yazdıklarını okusunlar

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Patent biraz profesyonel, daha doğrusu uğraştırıcı gelirse, alternatif olarak online tasdik işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için bildiğim iki site var, tasdix.com ve sahiplen.com Bu siteler makul fiyatlara tescil işlemi yapıyor sanırsam.

Arsenlupen Arsenlupen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 24 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
Fikrinizin patentini almak size eğer ki fikriniz kullanılırsa ilk etapta ben düşünmüştüm diyerek dava açma hakkı kazandırıyor bir nevi prestij içinde patent alınıyor denilebilir. Geçtiğimiz sene üniversitede yaptığımız bir proje için iş başlangıcında patent ofisine gitmiştik. Oradaki yetkili kişi projenin bir prototipini getirmemiz halinde patente başvurabileceğimizi fakat zaten bir proje yarışması olduğu için zaten yarışmaya katılırken bunun özgün bir fikir olduğuna dair imza attığımızdan ve tarihi belli olduğundan birisi fikrimizi/ürünümüzü kullanmaya kalkarsa ilk biz düşünmüştük deme hakkını size tanır demişti.
Patent için tabi şartlar var mesela gidip Ahmet adının patentini alamazsınız bu ortak bir kullanımdır ancak özgün projeler/fikirlerin patenti alınabilir. Ayrıca düşüncenizin korumaya alınması söz konusu bir durum çünkü senaristler dizi/film senaryolarını bu şekilde koruyor olsa gerek.
Bir arkadaşımızda faydalı model demiş yazarken onuda açıklığım :) eğer ki a kişisi kurşun kalemi icat etti ve bunun patentini aldıysa b kişisi kalemin arkasına silgi koyup silgili kalemin patentini alabilir buna faydalı model deniyor. Bir ürünün geliştirilmesi gerekiyor ama sıfırdan bir şey oluşturulmuyor. yani bir programın 1.0'ından 2.0'ına değilde 1.1'ine geçiriyorsunuz :)
Bir ürünün patenti maksimim 30 yıl bir faydalı modelin patentide maksimum 10 yıl size kalabiliyor diye bir bilgi verildi ne denli doğru/yanlış bilmiyorum :/

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al