-
Üyelik
27.07.2012
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Memur oldu
-
Konum
Antalya
-
Ad Soyad
M** Z**
-
Mesajlar
1337
-
Beğeniler
1632 / 281
-
Ticaret
34, (%100)
Aynen arkadaşım emin olmadıkları konularda kesinmiş ve eminmiş gibi konuşmasalar normal olacak ama görüşleri kesin doğruymuş gibi emin konuşunca bilgi kirliliği doğuyor...
;)
''Ne değil;konuşan bilen değil.'' (Gerçekler zamanla anlaşılır :))
1 kişi bu mesajı beğendi.
Kişisel web sayfam: https://mesutzeytin.com.tr/
-
Üyelik
06.06.2011
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
1387
-
Beğeniler
357 / 363
-
Ticaret
0, (%0)
Fikrini tescil ettir. Sonra gel yaz. Bakalım kim haklıymış. Ona göre arkadaşlarımızda tekrar yazdıklarını okusunlar
Mukim
Ne yapalım meselâ?
Kullanıcı
-
Üyelik
21.07.2012
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-Ticâret Yöneticisi
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
G** C**
-
Mesajlar
503
-
Beğeniler
0 / 131
-
Ticaret
101, (%100)
Patent biraz profesyonel, daha doğrusu uğraştırıcı gelirse, alternatif olarak online tasdik işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için bildiğim iki site var, tasdix.com ve sahiplen.com Bu siteler makul fiyatlara tescil işlemi yapıyor sanırsam.
-
Üyelik
05.07.2012
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
39
-
Beğeniler
24 / 13
-
Ticaret
2, (%100)
Fikrinizin patentini almak size eğer ki fikriniz kullanılırsa ilk etapta ben düşünmüştüm diyerek dava açma hakkı kazandırıyor bir nevi prestij içinde patent alınıyor denilebilir. Geçtiğimiz sene üniversitede yaptığımız bir proje için iş başlangıcında patent ofisine gitmiştik. Oradaki yetkili kişi projenin bir prototipini getirmemiz halinde patente başvurabileceğimizi fakat zaten bir proje yarışması olduğu için zaten yarışmaya katılırken bunun özgün bir fikir olduğuna dair imza attığımızdan ve tarihi belli olduğundan birisi fikrimizi/ürünümüzü kullanmaya kalkarsa ilk biz düşünmüştük deme hakkını size tanır demişti.
Patent için tabi şartlar var mesela gidip Ahmet adının patentini alamazsınız bu ortak bir kullanımdır ancak özgün projeler/fikirlerin patenti alınabilir. Ayrıca düşüncenizin korumaya alınması söz konusu bir durum çünkü senaristler dizi/film senaryolarını bu şekilde koruyor olsa gerek.
Bir arkadaşımızda faydalı model demiş yazarken onuda açıklığım :) eğer ki a kişisi kurşun kalemi icat etti ve bunun patentini aldıysa b kişisi kalemin arkasına silgi koyup silgili kalemin patentini alabilir buna faydalı model deniyor. Bir ürünün geliştirilmesi gerekiyor ama sıfırdan bir şey oluşturulmuyor. yani bir programın 1.0'ından 2.0'ına değilde 1.1'ine geçiriyorsunuz :)
Bir ürünün patenti maksimim 30 yıl bir faydalı modelin patentide maksimum 10 yıl size kalabiliyor diye bir bilgi verildi ne denli doğru/yanlış bilmiyorum :/