enerjiveguc adlı üyeden alıntı
Genel olarak temanın önerdiği eklentileri kurmanız yerinde olur.Haricen kurulabilecek eklentiler;-seo
-cache
-really simple ssl (kod ile de aşılmaktadır)
özellikle image optimize eklentilerinden kaçınmak gerekir. Eğer çok fazla görsel barındıracaksanız da, temanın demo blog sayfasında kullanılan görsel boyutuna uygun biçimde tüm görsellerinizi boyutlandırın. Temanız site içinde gerekli alanlara uygun biçimde thumbnail olarak onları küçültecektir.
Ayrıca site hızlandırıcı eklentilerden de kaçının. Optimize edilmiş görseller yeteri hızı sitenize kazandıracaktır.
Hosting firması eklenti dahi kurmadan SSLi aktif etti, nasıl yaptılar anlamadım ancak sorunsuzca çalışıyor. Kendi yaptığım tek ekleme htaccess dosyasını düzenlemek oldu, bir eklenti yardımı olmadan çözülmüş oldu.
SEO olarak bu ara adını çok duyduğum Rank Math eklentisini kurdum. Sanırım şu an kalan sadece cache eklentisi ve güvenlik eklentisi. Onları da tasarımı kurduktan sonra kuracağım.
Optimizasyon olarak dediğiniz gibi eklentilerden ziyade internette yer alan çevrimiçi araçları kullanmayı düşünüyorum, site yorulsun istemiyorum çünkü. Birkaç gün sonra tema seçimi için de yardım almam gerekebilir, o zaman da yardımcı olursanız sevinirim :)