"sitenin tanıtımını veya siteyle ilgili bilgiyi herhangi bir yerde paylaşmayacağım. İhtiyacı olan kitap severler kendileri bulacaktır"

Sizi anlıyorum ama 2009'dan beri web sitesi yöneten ve kazanç sağlayan biri olarak tavsiye etmem bunu. Ben de geçen seneye kadar bir defa olsun forumlarda, sosyal ağlarda vs. link paylaşimi veya site tanitimi yapmadım. Hep çekindim. Sadece otomatik backlink sitelerinde backlink yapiyordum öyle denk geldikçe. Eskiden meşhurdu ve çok faydalıydı da. Hep öyle yükseliyordu sitelerim sanırım. Şimdi ise rekabet çok fazla, backlink zorlaştı, hit almak zorlaştı. Sadece açıldıktan sonra ilgilenilmeyen sitelerin arama motorundan aldiği hitler bile bizim için büyük kayıp. Pek de az değil bu hit.

Siz de reklam, tanıtım vs. yapmayacaksanız tek seçeneğiniz arama motoru ve onun da durumu bu yani. Site kendi kendine para kazandıracak duruma gelmez. Kendi kendine masrafini çikaracak duruma gelse bile şükretmek gerek. Hele ki kitap kategorisi Türkiye'de pek ilgi gören bir kategori değildir tahminimce. Çok fazla ziyaretçi almamanız normal bu yüzden.

Size tavsiyem tanıtım yapın. Kazanç elde etmek için olmasa bile bilgiyi daha fazla yaymak için... Gereksiz siteler bile sabah akşam reklam yapıp milletin vaktini boşa harcarken sizin siteniz en azından insanlara birşeyler kazandırır. İsim vermicem ama benim de halihazırda bir bilgi sitem var ve kendi masrafini bile çikaramiyor. Ama ayakta tutmaya çalışıyorum işte. Tanıtım/link paylaşimi vs. yapmadığım için yıllardır hitsiz kaldı ama günlerdir tanitim vs. yapacam diyorum daha yapamadım. Hayırlısı...

Arama motoruna bağlı kalmayın, sosyal medayadan hit alın. Kazanç elde edersenis daha çok ilgilenmek istersiniz siteyle...