-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci ve İçerik Üreticisi
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir dosyayı cronjob ile paylaşım yaptırabiliriz. Bunu biliyorum.
Ancak çoğu sitede gördüğümüz "yarın saat 1'de yazımı paylaş" gibi bir zaman ayarı nasıl yapabiliriz?
Planlı paylaşım paneli nasıl yapılır? Yüzlerce binlerce üyenin kullanabileceği bir panel olmalı. Tek tek cronjob ile kurulmaması gereken şey.
Bunu nasıl yapabilirim?
Teşekkürler.
Baştan Sona PHP Eğitimi ➡ youtu.be/TQP8jBwnXw4
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Güvenlik
-
-
Ad Soyad
N** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Pm biraz daha net anlatırsanız size yardımcı olabılırım
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aklımda bir algoritma var fakat ne kadar verimli olur bilmiyorum.
Mesela veritabanında "zamanlanmis" gibi bir tablo oluşturursunuz ve zaman ayarı yapılan makaleleri bu tabloya atarsınız, "yayinlanma_tarihi" gibi bir sütun hazırlayıp tarihi bu sütuna atarsınız, bu tabloyu sorgulayacak bir php dosyası hazırlayıp CRON ile belirli aralıklarda zamanlanmış makaleleri kontrol ettirirsiniz, eğer ilgili satırın "yayinlanma_tarihi" değeri şimdiki tarihten küçükse makaleyi çekip "makaleler" tablosuna yazdırırsınız ve "zamanlanmis" tablosundan silersiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Tasarım / Programlama
-
-
Ad Soyad
K** H**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Veritabına kayıt et(çalışma tarihi), cron ekle her 1 dakikada tüm hepsini kontrol et zamanı geldi ise paylaş. Ücretli sistemi yazabilirim
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
Cronsuz veri tabanı ile yapılabir zamanı geldiği de 1 gelmedi ise 0 olarak kontrol ettirebilirsiniz. 0 olanları bir panelde toplayın pasif olanlar orada görünür.
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yukarıda bir arkadaş söylemiş. 1dk da bir kontol edersiniz yayımlanma tarihini. Currentime değeri yayımlanma tarihinden büyükse yayımlanma değerini 0 dan 1 e çevirirsiniz. İhtiyacınız olan 2 field var yani. Ama her dakika cron için bahsettiğiniz binlerce üye için bence sunucunuz iyi olmalı. Onun yerine biraz daha ve mesafeli yük bindirmek adına 5dk yapabilirsiniz süreyi.
İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci ve İçerik Üreticisi
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu yöntemler benimde aklıma geldi. Belki daha pratik bir yolu falan vardır diye yazdım. Eğer hala daha pratik yolu olan varsa lütfen yorum bıraksın.
Baştan Sona PHP Eğitimi ➡ youtu.be/TQP8jBwnXw4
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
TheMucit adlı üyeden alıntı
Bu yöntemler benimde aklıma geldi. Belki daha pratik bir yolu falan vardır diye yazdım. Eğer hala daha pratik yolu olan varsa lütfen yorum bıraksın.
sqltamhakim olmadığım bir konu. ancak çok uzun zaman önce benzer birşeye ihtiyacım olduğunda trigger atma ile çözülebilir birşeydi. fakat ben o zamanda hakim değildim :) isterseniz trigger sql ile bir araştırın. ondada sanırım buna benzer yapıyordu. sql e hakim arkadaşlar buna daha rahat cevap verir. bahsettiğimizden daha pratik olan yolu sql ile halletmek çünkü.
İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
tablo yapısını siz az çok kafanizda kurmussunuzdur. Ben olsam bunun için cron kullanmam. Ziyaretciye tetiklettiririm durumu. Suan ki zamana eşit veya eski bir yayinlanmamis yazi varsa ziyaretci girdiğinde durumu 1 yaparım. Yayınlanmış olur. Anlık olmuş olur. Çünkü siteniz zaten hiç ziyaretci almadiysa durum hiç 1 olmayacaktir zaten. Yazıyı ziyaretçi için paylasmak istiyorsunuz. Burada herhangi bir ziyaretciden bahsediyoruz elbette. He diyeceksiniz ki her ziyaretcide bu sorgu çalışıp kasmayacak mı? basit bir if kontrolü ile zaten suanki tarihe esit veya geçmiş bir yazi yayinlanma tarihi varsa calisacak. Kimse bisey kacirmayacak. Yani benim okuyacagim bir yaziyi x bir kisi sitenizi ziyaret ederek durumu 1 yaptığından kendisi tetiklemis olur. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama siz anladınız eminim 😀
Edit: Cronu 1 dakikada 1 calismaya izin veren hosting firması yok diye biliyorum. Ama sırf bu işi yapan bir site vardı. Adını hatırlamıyorum bilen yazacaktir. Cron olarak kullaniyorsunuz dakikada veya saniyede bir dosyanızı calistirabiliyordunuz.