tablo yapısını siz az çok kafanizda kurmussunuzdur. Ben olsam bunun için cron kullanmam. Ziyaretciye tetiklettiririm durumu. Suan ki zamana eşit veya eski bir yayinlanmamis yazi varsa ziyaretci girdiğinde durumu 1 yaparım. Yayınlanmış olur. Anlık olmuş olur. Çünkü siteniz zaten hiç ziyaretci almadiysa durum hiç 1 olmayacaktir zaten. Yazıyı ziyaretçi için paylasmak istiyorsunuz. Burada herhangi bir ziyaretciden bahsediyoruz elbette. He diyeceksiniz ki her ziyaretcide bu sorgu çalışıp kasmayacak mı? basit bir if kontrolü ile zaten suanki tarihe esit veya geçmiş bir yazi yayinlanma tarihi varsa calisacak. Kimse bisey kacirmayacak. Yani benim okuyacagim bir yaziyi x bir kisi sitenizi ziyaret ederek durumu 1 yaptığından kendisi tetiklemis olur. Biraz karışık anlatmış olabilirim ama siz anladınız eminim 😀
Edit: Cronu 1 dakikada 1 calismaya izin veren hosting firması yok diye biliyorum. Ama sırf bu işi yapan bir site vardı. Adını hatırlamıyorum bilen yazacaktir. Cron olarak kullaniyorsunuz dakikada veya saniyede bir dosyanızı calistirabiliyordunuz.