Merhaba,
Geçenlerde bir arkadaşım işletmesi için web sitesi yaptırmak için bana başvurdu. Ancak ben bu işi hobi olarak yaptığım vedaha çok backend ile ilgilendiğim için, ona profesyonel bir destek almasını söyledim.
Neyse aradan biraz zamn geçti, arkadaş 750₺ fiyata web sitesini yaptırdığını söyledi. İncelemek için site adını istedim. Biraz inceledikten sonra temanın free-css.com sitesinden ücretsiz temaların birinden alındığını farkettim. Ardından sitenin admin paneline girmek için bilgileri istedim. Arkadaş öyle bir bilgi vermediklerini söylediler. Yeni sayfa ya da makale girmek için makaleyi yazıp onlara gönderirmiş, onlar girermiş. Her makale girmek için 5 TL ödüyormuş.
Neyse siteyi daha derinden incelemek için FTP bilgilerini istedim. FTP bilgilerini aldığımda sitenin yönetim paneli olmadığını gördüm. Adamlar HTML temayı editleyip vermişler, sayfalara yazıları HTML dosyası üzerinde düzenleme yaparak giriyorlar.
Web Tasarım şirketleri hep böyle mi çalışır yoksa bana mı tuhaf geliyor. Hadi temayı bir yerden alırsın editleyip kullanırsın da, yönetim paneli yapmadan site satmak sizce ne kadar doğru?
Bu iş bana biraz **************lık gibi geldi. Web Tasarımcıyım demek bu kadar kolaysa, bu işi en iyi ben yaparım.