kemboo adlı üyeden alıntı

iyide kullandığım tema yasadışı değil ki güncelleme alan bir tema. Yinede premiumla arasında virüs ve trojan anlamında fark olur mu?


Konularda virus ve tema geçen her şeye bot gibi kalkıp temayı değiştir yok hostingi değiştir diye gelenleri dikkate almayınız.

Premium tema almanız ile şuan ki durum değişmeyeceğini bilin, kullandığınız tema ücretsiz olarak sunulan en sorunsuz ve güvenli temalardan bir tanesidir. Bu konuda rahat olabilirsiniz.

Kullandığınız hosting firmasında daha önce hack edilme durumları yaşanmış mı diye google aracılığı ile arama gerçekleştirerek durumu az çok anlayabilirsiniz.

---

Siteniz hazır kapalıyken dosyalarınızı kişisel bilgisayarınızda antivirüs aracılığı ile tarayınız. Şüpheleniyorsanız başka araçlarda kullanabilirsiniz.

Ayrıca https://mertcangokgoz.com/sunucu-uzerinde-webshell-tespit-etme-yontemleri/ üzerindeki tespit yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak ulaşmanız ve dosyalarınızı atmanız durumunda(sadece wordpress dizini ve buna bağlı dosyalar vs, özetle veritabanı hariç) dosyalarınızda gerekli kontrolleri yapabiliriz.