1. cpanelden plesk e geçerseniz evet performans sorunu yaşanabilir.
2. Dünkü kesinti veri merkezli kaynaklıydı.Aynı veri merkezini kullanan tüm firmalar kesinti yaşadı.
2. Dünkü kesinti veri merkezli kaynaklıydı.Aynı veri merkezini kullanan tüm firmalar kesinti yaşadı.
Performans sorunu derken, hız konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Cpanel kullanıyorum ama Litespeed web server yok. Sadece panel bu kadar fark yaratır mı?
Dünkü kesintiden sonra karar verdim evet. Ama bundan öncesinde de kesinti oluyordu. Sitelerimin çok fazla kaynak kullandığını ve VPS'e geçiş yapmamı önerdiler. (Bundan öncesinde reseller kullanıyordum.) Ancak VPS'e geçince de 3-4 kez çok büyük kesinti yaşadım ve bana kullandığım VPS'in RAM'inin yeterli gelmediğini bir üst pakete geçmemi söylediler. Halbuki VPS'in maksimum %40 ramini kullanıyor siteler. 1-2 ay içerisinde sitelerde bir hit değişimi olmamasına rağmen reseller'dan VPS'e geçtim ve şu anda da daha büyük bir VPS'e geçmem öneriliyor.
VPS'te 4 site barındırıyorum. Bunlardan sadece bir tanesi aktif zaten.
Edit: Aktifbilişim yıllarca çalıştığım kaliteli bir firma ancak yaşadığım sorunlar sebebiyle değiştirmeyi düşünüyorum. Eminim önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu sorunları çözerler ama ben o kadar bekleyemem.