cevremizden cogu kisi su an korona var is mi acilir kimse de bebegine su an etek bone vs almaz diyor. Bu kısım E-Ticaret'in kanayan yarasıdır. İnsanlar "ben yapamıyorum sen de yapma" gibi düşünceler ile size umutsuzluk aşılamaya bayılıyor. İnsanlar tam olarak bu zamanda internetten alışveriş yapıyor. Size akıl veren insanların bu işteki tecrübelerini bir kenara bırakıp hayattaki tecrübelerini sorgulamak gerekir.
Sorularınıza gelecek olursak,
Pazaryeri siteleri üzerinde satış yapmak için basit düzeyde vergi mükellefi olmanız yeterli. Yukarıda ufak çapta vergi hakkında bilgi verilmiş. Ama vergi para kazanırsanız ödeyeceğiniz bir ödeme. Bu yüzden ilk etapta "aman para kazandım vergisini nasıl ödeyeceğim" diye düşünenler gibi hareket edip olduğunuz yerde kalmayın. Ticaret cesarettir. Cesaret ise ülkemizdeki ekonomik zorluklara göğüs germektir. Her ticaret yapanın sermayesi yoktu. Çok düşük sermayeler ile iyi yerlere gelen pazaryeri mağazaları bulunuyor. Bu yüzden vergi giderlerini öncelikle kafanıza takmayın. Zaten malı sattığınız anda müşteri o ürünün vergisini ödemiş sayılıyor. Bu basit bir mantık ama insanlar nedense satışı yapmadan vergisinden korkuyor. Vergi olayı bu şekilde.
Birkaç bin TL ile de vergi mükellefi olunabiliyor. Bu konuda da oldukça fazla bilgi var internet ortamında buraya da takılmanızı tavsiye etmem.
Asıl önemli olan fiziksel dünyadaki hurafelere değil, E-Ticaretin kendi dünyasındaki gerçeklere odaklanmaktır. "Ortalık zaten kötü sen onu satamazsın" gibi cümlelere takılmayın.
Pazaryerlerinde başarılı olmak için şu başlıkları yerine getirmek zorunludur:
- Pazar Analizi
- Fiyat Analizi
- Stok Takibi (Stok sorunu var ise)
- Ürün Fotoğrafları
- Açıklamalar
- Hızlı ve Özenli Kargo
- Ürün ve Mağaza Değerlendirmeleri
- Entegrasyon
- Pazaryeri içi reklam
- Rakip ve Fiyat Takibi
Detaylar için Pazar Yerlerinde Satış Yapmak ve Satış Arttırma Yöntemleri başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.