Aynı stoploss tan bahsetmiyoruz galiba.
Ani düşüşlerde stoplar işlevselliğini kaybediyor bu doğru buna katılıyorum ayrıca bunun çözümü yok ama ben genelde hacimli hisseleri seçip iz süren stop ile işlem yapıyorum.
Kullananların bilgi birikiminden şüphelenme ile ilgili düşünceniz hakkında diyebileceğim tek şey izlediğim çoğu teknikçinin bu yöntemi kullandığı ve onların bilgi birikiminin gayet iyi olduğunu düşündüğümdür.
Eğer forex veya borsayla ilgileniyorsanız hareketli ortalamaları ve trend takipçilerini bilirsiniz. Çoğu stoploss görevi görür kesişimlerinden al veya sat sinyallerine göre hareket edersiniz.
Aynı şekilde borsa-forex robotlarıda en iyi sonucu veren stoploss sistemini oluşturup buna göre otomatik emirler oluşturur.
Burada başta bahsettiğim stoplossun sabit stoploss olduğunu anlamış olduğunuzu sanıyorum.
Bunun yanında stoploss olmadan nasıl bir strateji ile al-sat yaptığınızıda merak ediyorum.
Örnek olarak 10 tlden bir işlem yaptığımızı düşünürsek stop noktamız %3 altı olan 9.7 yapıp takip ederiz. Eğer fiyat 9.7 altı KAPANIŞ yaparsa işlemi sonlandırırız. Eğer yükselirse kapanışın %3 altını tekrar stop yapıp devam ederiz.
Bu dediğim hacimli hisselerde geçerli diğer türlü gün içinde taban tavan yapan hisseler biraz kumar oynamaya benziyor.
Mobilden yazdığım icin yazdikalarinizdan aklımda kalan sorulara cevap verdim. Görmediğin noktalar olabilir.
Ani düşüşlerde stoplar işlevselliğini kaybediyor bu doğru buna katılıyorum ayrıca bunun çözümü yok ama ben genelde hacimli hisseleri seçip iz süren stop ile işlem yapıyorum.
Kullananların bilgi birikiminden şüphelenme ile ilgili düşünceniz hakkında diyebileceğim tek şey izlediğim çoğu teknikçinin bu yöntemi kullandığı ve onların bilgi birikiminin gayet iyi olduğunu düşündüğümdür.
Eğer forex veya borsayla ilgileniyorsanız hareketli ortalamaları ve trend takipçilerini bilirsiniz. Çoğu stoploss görevi görür kesişimlerinden al veya sat sinyallerine göre hareket edersiniz.
Aynı şekilde borsa-forex robotlarıda en iyi sonucu veren stoploss sistemini oluşturup buna göre otomatik emirler oluşturur.
Burada başta bahsettiğim stoplossun sabit stoploss olduğunu anlamış olduğunuzu sanıyorum.
Bunun yanında stoploss olmadan nasıl bir strateji ile al-sat yaptığınızıda merak ediyorum.
Örnek olarak 10 tlden bir işlem yaptığımızı düşünürsek stop noktamız %3 altı olan 9.7 yapıp takip ederiz. Eğer fiyat 9.7 altı KAPANIŞ yaparsa işlemi sonlandırırız. Eğer yükselirse kapanışın %3 altını tekrar stop yapıp devam ederiz.
Bu dediğim hacimli hisselerde geçerli diğer türlü gün içinde taban tavan yapan hisseler biraz kumar oynamaya benziyor.
Mobilden yazdığım icin yazdikalarinizdan aklımda kalan sorulara cevap verdim. Görmediğin noktalar olabilir.
üstadım o izlediğiniz insanlar asla ama asla kendi paralarıyla bu işlemleri yapmazlar. fon kontrolü yaparlar ve bu durumda zaten siz herşeyinizi kaybetme hakkını ona verdiğinizden dolayı onlarında bir korkusu olmaz. fon kontrol ediyorsanız evet işe yarar belki. ama kendi paranızı kontrol ediyorsanız çok yaramaz. fonda bir yerden zarar ederken diğer bi taraftan(tutar yüksek olduğundan bir çok poz açabileceğiniz için) kazanabilirsiniz.
bahsettiğiniz örnek için;
stop noktanız %3
ve hisseniz %3.1 e anlık düştü. yahut 5dklığına düştü. ceo hastaneye kalktı falan filan bi haber geldi.
sonra durumu iyiymiş geri yükseldi.
bu ara sizin sl noktanız ne işe yaramış olur? :)
eğer büyük bir fon kontrol etmiyorsanız sl intihardan öteye geçmez.
şu an forex için 1lot sanırım 1500$ civarıdır. 10farklı poz açıp (eşit olarak) riski ve karı bölebilirsiniz. kalkıp 1lotu tek poza koyarsanız bu intihardır. ama bir fon yönetiyorsanız rahatça 1lotu bir poza basabilir ve bekleyebilirsiniz. çünkü daha açacak 100lotunuz belki 1000lotunuz daha vardır.
bu durumda sl koymanız normal olabilir. ki o izlediğiniz insanlar emin olun o videoları ya deneme hesaplarla çekiyor yahutta şahsi hesaplarıyla değil fon hesabıyla.
ben asla bir teknik analiz almadım kimseden. özellikle firmalardan. kendi analizlerimi kendim yaptım. aslada kaybetmedim. zaten kafanızı çok farklı indikatörlerle karıştırmayada gerek yok. maksimum 3 indikatör yeterli geliyor emin olun. gerisi çok sıkı takip gerektirir. eğer takip etme olanağınız yoksa mecburen scalp yapmalısınız.
ama tabii herkesin kendi düşüncesidir.