üstadım o izlediğiniz insanlar asla ama asla kendi paralarıyla bu işlemleri yapmazlar. fon kontrolü yaparlar ve bu durumda zaten siz herşeyinizi kaybetme hakkını ona verdiğinizden dolayı onlarında bir korkusu olmaz. fon kontrol ediyorsanız evet işe yarar belki. ama kendi paranızı kontrol ediyorsanız çok yaramaz. fonda bir yerden zarar ederken diğer bi taraftan(tutar yüksek olduğundan bir çok poz açabileceğiniz için) kazanabilirsiniz.
bahsettiğiniz örnek için;
stop noktanız %3
ve hisseniz %3.1 e anlık düştü. yahut 5dklığına düştü. ceo hastaneye kalktı falan filan bi haber geldi.
sonra durumu iyiymiş geri yükseldi.
bu ara sizin sl noktanız ne işe yaramış olur? :)
eğer büyük bir fon kontrol etmiyorsanız sl intihardan öteye geçmez.
şu an forex için 1lot sanırım 1500$ civarıdır. 10farklı poz açıp (eşit olarak) riski ve karı bölebilirsiniz. kalkıp 1lotu tek poza koyarsanız bu intihardır. ama bir fon yönetiyorsanız rahatça 1lotu bir poza basabilir ve bekleyebilirsiniz. çünkü daha açacak 100lotunuz belki 1000lotunuz daha vardır.
bu durumda sl koymanız normal olabilir. ki o izlediğiniz insanlar emin olun o videoları ya deneme hesaplarla çekiyor yahutta şahsi hesaplarıyla değil fon hesabıyla.
ben asla bir teknik analiz almadım kimseden. özellikle firmalardan. kendi analizlerimi kendim yaptım. aslada kaybetmedim. zaten kafanızı çok farklı indikatörlerle karıştırmayada gerek yok. maksimum 3 indikatör yeterli geliyor emin olun. gerisi çok sıkı takip gerektirir. eğer takip etme olanağınız yoksa mecburen scalp yapmalısınız.
ama tabii herkesin kendi düşüncesidir.
bahsettiğiniz örnek için;
stop noktanız %3
ve hisseniz %3.1 e anlık düştü. yahut 5dklığına düştü. ceo hastaneye kalktı falan filan bi haber geldi.
sonra durumu iyiymiş geri yükseldi.
bu ara sizin sl noktanız ne işe yaramış olur? :)
eğer büyük bir fon kontrol etmiyorsanız sl intihardan öteye geçmez.
şu an forex için 1lot sanırım 1500$ civarıdır. 10farklı poz açıp (eşit olarak) riski ve karı bölebilirsiniz. kalkıp 1lotu tek poza koyarsanız bu intihardır. ama bir fon yönetiyorsanız rahatça 1lotu bir poza basabilir ve bekleyebilirsiniz. çünkü daha açacak 100lotunuz belki 1000lotunuz daha vardır.
bu durumda sl koymanız normal olabilir. ki o izlediğiniz insanlar emin olun o videoları ya deneme hesaplarla çekiyor yahutta şahsi hesaplarıyla değil fon hesabıyla.
ben asla bir teknik analiz almadım kimseden. özellikle firmalardan. kendi analizlerimi kendim yaptım. aslada kaybetmedim. zaten kafanızı çok farklı indikatörlerle karıştırmayada gerek yok. maksimum 3 indikatör yeterli geliyor emin olun. gerisi çok sıkı takip gerektirir. eğer takip etme olanağınız yoksa mecburen scalp yapmalısınız.
ama tabii herkesin kendi düşüncesidir.
Belirttiğiniz bazı sorunların üstesinden gelinebiliyor örneğin piyasa açılışının ilk 15 dksi ve son 15 dksi işlem yapma ya da stop noktasını geçtikten sonraki kapanışta pozisyonu aç veya kapat tarzı.
Konuşmayı uzatmaya gerek yok herkes aynı şeyi yapsa zaten piyasa olmaz. Ve piyasalarda tek doğru yoktur.
Başarılar.