İyi akşamlar ;
Öncelikle fikirlerimi beyan belirtiyorum. Konuya girişiniz baştan yanlış, kimseye yardım etme veya hizmet verme zorunluluğunuz yok bu konuda sizi zorlayamazlar ısrar edenleri engelleyebilirsiniz. Dostluk peşindeyiz yazmışsınız fakat ben yıllardır herkese ücretsiz yardım ederim kimsenin dostluğuna ihtiyacım olmadı birileri bana yardım ettiği için ben bir seviyeye ulaştıysam yardım ederken'de insan ayırmıyorum yani birine yardım ederim o gidip dosyayı satabilir ticarete dökebilir. Art niyet anladığım zaman yardım etmeyi kesebilirim. Bu tamamen kişinin kendi ile alakalı. Ayrıca herkes "freelancer olmuş, herkes grafiker olmuş vb." gibi ithamları pek kullanmayın herkes istediği gibi istediği işi yapabilir. Sanıyorum ki grafik işindesiniz bu işlerde genellikle müşteriler ticaret puanına bakmaz. Zaten ticaret puanı hiç bir şeyi ifade etmiyor, zamanında instagram takipçi işi yapan bir kişinin 300+ tpuanı olurken 10K üstü ödeme ile 3 - 4 iş yapan bir kişi 300+ iş yapandan daha profesyonel olabilir.
İşin özü şu "Yardım etmek, dostluk kazanmak ise amacınız 3-5 kişi sizi yolunuzdan alıkoyamaz yardıma devam edin mutlak hayatınızda bir gün faydasını görürsünüz, yardım etmek istemiyorsanız bu sizin hür iradeniz çarşınız pazar olsun bol ticaretler"