Merhabalar. Türk ******* firması tamamen ************** bir firma. Ben zaten bunu biliyordum ancak annem ofisine bunlardan internet bağlattırmış. Korona döneminde ofisi kapattı interneti de kapattırmak istedi taahütünüz var diye bir sürü para çıkarttılar. Annem ben öyle bir şey vermedim diye söyledi kafalarına göre 24 ay taahhüt uzatmışlar. Ayrıca annemin faturalarına birde baktık ki normalde 60 70 lira olan internet hizmetine her ay 120 130 lira para ödemiş. Detayını araştırınca 3 4 tane dil paketi adı altında paket tanımlandığını gördük. Annem otomatik ödemeye bırakmış farketmemiş.
anneme tüketicinin korunmasına yönelik kanun 52. maddeyi anlattım
bir süre kullan eylül ayında 1 yılın doluyor hiçbir ek ücret ödemeden kapatabiliriz dedim. Şuan ekim ayındayız dün Türk *******u aradım bize 27 ay taahütünüz var kapatmak istediğinizde 1200 lira ekstra ücret ödersiniz dediler. Yasadan bahsettim bilmiyorlar. Twittera Türk ******* ************** bir firmadır yazınca beni arayıp ulaştılar arayan kişide biz yasaları bilmek zorunda değiliz buradan yapabileceğimiz bir işlem yok ekstra ücret çıkıyor bize yansıyan bir yasal bildirim de yok diyorlar.
Yani diyorlar ki biz kafamıza göre taahüt süresini uzatırız size bok gibi bir hizmet veririz berbat internete herkesten fazla para talep ederiz sonrasında kapatmak istediğinde de ya para ödersin ya da tüketici hakem heyetiyle uğraşırsın.
not: aynı şekilde istanbuldaki ablamında habersiz taahüt süresi uzatılmış
konunun özeti : uzak durmanız gereken firma !