adam ortak fikrine sıcak bakmıyor, siz gerçekleştirilmek istenen projeye şeytan sok diyorsunuz :D bahsettiğiniz yatırımcı min %60 hisse alacaktır. "Melek yatırımcı". Melek yani hangisi siz seçin :D
[QUOTE=kaptann]Dediğiniz gibi yatırımcılar ve ortaklar gelir odaklı çalışır. Bana para odaklı değil, hedef odaklı çalışacak insanlar lazım. Çünkü benim paradan çok amaca ihtiyacım var.
Örneğin benim için Bill Gates'in servetine sahip olmaktan değerli bir şey varsa, o da Bill Gates'in işletim sistemi gibi milyonlarca insan tarafından kullanılan bir işletim sistemine sahip olmak daha değerli.[/QUOTE]
Hocam çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu tip fikirlerde melek yatırımcılara müracaat etmek en doğrusudur. Çünkü sizde fikir vardır para yoktur, onlarda da para vardır fikir yoktur. Bahsettiğiniz gibi %60 da almazlar, o aradaki anlaşmaya bağlıdır. %50 de alabilirler, 70 de.
Bu arkadaşın önünde iki seçenek var. Ya babam gibi 50 sene piyangoya kuruş kuruş para yatırıp çıkmasını bekleyecek, ya da birine projesini verecek, birisi de parasını verecek. Para da en az fikir kadar önemlidir, hatta belki daha da önemlidir ki, arkadaş para olmayınca fikir olmuyor diyor. Bu adamlar parasını vermekten çekinmiyor da, siz niye ortak almaktan çekiniyorsunuz?