Biz de burada bilgi paylaşıyoruz kırıcı ifadeler kullanmıyoruz. Buraya yazıyorsan yorumları da kabullenmelisin.

Gelelim benim "kırıcı" ifadelerime. Emeğim var diyorsun iyi güzel, ama emeğin sana güzel. Bu bölümün adı her ne kadar bilgi arşivi olsa da, yapılan iş domain appraisals yani domain değerlendirmesi.

Domainin hitap ettiği kitle, anahtar kelime olması, uzantısı, içinde rakam geçmesi, uzunluğu vs. dikkate alındığında metin2turkey.net gibi bir domain ancak bu işi yapacak birine gider. Keyword Tool'a göre, metin2 araması 300 bin kadar, ama rekabet çok yüksek, senin siten sıralamada yok. metin 2 turkey kelimesinde 3. sıradasın ama zaten bu kelimenin aylık 58 aranma hacmi var. Hadi akılda kalıcı olsun vs. diyelim. Metin2 oynayan kitlenin yaş ortalamasını da dikkate aldığımızda bu işle ilgilnecek bi adamın ya çok meraklı olması lazım, ya da çocuk. Dolayısıyla o rakamları veren birini bulman çok zor. İlk etapta verip kurtulabilirdin.

hileara domainin de ancak proje yapıldığında işe yarayabilir. Keyword olarak bir espirisi yok. Hadi hile kelimesinden dolayı espirisi olsun ama bu sektörde o kadar eski siteler var ki, onlarla sıfırdan bir domain alıp rekabete başlasan, hileara domaininden çok farklı sonuçlar elde edilmez.

Sonuç olarak, bir iş yapıyorsak duygusal yaklaşmamak lazım, gerçekleri görmek lazım. Bunları yaşamamış birisi olarak söylemiyorum. 30'dan fazla domaini ne heyecanlarla satın aldım, ama içlerinden 1-2 tanesini satabildim, hem de 200 TL'den daha kötü rakamlardı. Hayat her zaman insanın yüzüne gülmez, maalesef.