Merhaba. İlk mesajımı güncellemek istiyorum. (05.11.2020)

Dün (4 Kasım 2020) tarihinde Uzlaşmacı tarafından arandım, karşı tarafın avukatı da katıldı ve telekonferans yoluyla görüştük. Karşı taraf şikayetini geri çekmek için 8 bin Tl istedi. Pazarlığa kapalıydı. Bilirkişi raporu benim aleyhime rapor yazmış. Bunu neye göre yapmış bilmiyorum. Avukatımla durumu konuştuk. Kararı bana bıraktı. Ya 8 bin Tl'yi ödeyeceğim kapanacak. Ya da mahkemeye gideceğiz, süreç uzayacak ve sonucu kestirmek çok zor. Eğer mahkemeyi kaybedersem karşı tarafın yasal giderlerini de ben karşılayacağım. Ceza alma durumu da vardı, adli sicil kaydında gözükecekti.

Açıkçası bu durum beni üzdü. Maddi kazancım olmadığı ve kendi maddi imkanlarımla yürütüyordum kişisel blog sitemi.
Sitemde plaklarım dışında, satın aldığım ve okuduğum kitaplardan bir iki paragraflık olsa da paylaşımlar vardı. Az önce onları da kaldırdım. Avukata göre şu anda kaldırsam bile 6 ay öncesine kadar yapılan şikayetler inceleniyor. Yani dün paylaşım yapılıp, bugün kaldırılan bir içerik şikayet konusu olmuşsa yapacak bir şey kalmıyor.
Ayrıca Savcı Bey karşı tarafın şikayet dilekçesini inceleyip, takipsizlik kararı da verebiliyormuş. Ben de bu durum yaşanmadı. Daha önce, polise verdiğim ifademde, eğitimci olduğumu, memur olduğumu, reklam almadığımı, para kazanmadığımı, banka hesapların kontrol edilebileceğini, blog sitemin adımı ve soyadımı taşıdığını, plaklarımı satın aldığımı ..vs dile getirmemin faydası olmamış.

Sonuç olarak durum bundan ibaret. Telif Hakkı adı altında paralar isteniyor ve son aylarda bu tür şikayetler artmış.
Başıma gelmez demeyin diye uzun uzun yazdım yaşadıklarımı.