serdar01 adlı üyeden alıntı

Şu konuda kararsızım. Plak videolarımı 3 ay önce kaldırmıştım. Paylaştığım kitap özetlerini de bu akşam kaldırdım. Silmedim, ancak taslak olarak kaydedince sitede gözükmediler. Sadece bunlar dışındaki paylaşımlarım var.

1- Siteyi, google üzerinden gelen aramalara kapatabilir miyim? Robot.txt dosyasında nasıl ayar yapabilirim?

2- Siteyi, hosting şirketime 6 aylığına erişime kapattırabilir miyim?

İçerik şikayetinin, yayın tarihinden itibaren yapılası gereken süre budur. Bunların sebebi ise her ne kadar içerikler kaldırılmış olsa da herhangi bir yayın şirketinin rastgele aramalardan bir şeyler çıkarmaya çalışması çekincesi.

3- Sitedeki 7-8 aydan eski içerikleri yayınlamaya devam mı edeyim?

Bu konuda tavsiyeniz ne olur?


1) Evet google'ın indexlemesini engelleyebilirsiniz ama sitenize ziyaretçi gelmez hiç. Sadece linki paylaştiğiniz yerlerden linke tıklayarak gelirler. Ya da diğer arama motorlarından. Onlardan da engellerseniz o ayrı tabi.

2) Hosting firmanızla görüşmeniz gerek. Hizmetleri varsa yaparlar.

3) Bana gelen şikayette 1 yıldan daha eski olan bir sayfa şikayet edilmişti. Paylaşımı yapan üye bile 11 aydır siteye girmiyordu. 7-8 aydan eski olanları takmayacaklar diye bir şey yok. İlk paylaşımınızı bile şikayet edebilirler. Araştırmalarına kalmış.

Tavsiyem, eğer elinizde hala telif hakkına giren sayfalar varsa kaldırmanız veya telif yemeyecek şekilde değiştirip düzenlemeniz. Başka firmalar da yarın bir gün para almaya çalişabilir sizden. Şarkı, film, şarkı sözü, klip resimleri, film afişleri, kitap kapak resimleri, kitap içerikleri vs. varsa hepsini kaldırın. Onların yararına olacak tanıtımları da kaldırın, izinleri olmadan tanıtımlarını yapmanız da suçmuş.