-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese merhaba.
İçeriklerin google da ilk sıralara gelmesi ile ziyaretçilerin sürekli google dan o linke tıklaması eş orantılı mı?
Mesela;
Oyun nedir asında google da 10 sayfa var ve bizim içeriğimiz 100. Sırada diyelim. Kullanıcılar benim sitemin olduğu 100. Sıradaki bağlantıya ne kadar çok tıklasa 1. Sıraya doğru ilerler mi?
Biliyorum ki içeriğin öne çıkması backlink ve diğer seo faktörleri ile ilgililidir. Kendi içeriğime ziyaretçilerin manuel olarak tıklamaları ne derece etkiler?
İcra Takip Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster,Yazar
-
-
Ad Soyad
Ç** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tıklama ile sitede geçirilen süre zarfı seo açısından pek bir fark yaratmıyor diye biliyorum sıralamalarda üste çıkmak için sizin de dediğiniz gibi arama motorları yüzden fazla kriter kullanmaktadır. seo , backlink, anahtar kelime ve meta etiket çalışmalarınızı doğru yapın. Gerisini zamana bırakmanız gerekir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
www.Pcshift.net - Forum
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@caqri96 değerli yorumun için tşkler.
Peki forumda bi çok kişi karşılıklı backlink konuları açıyor. Bu sağlıklı mı? Mesela kişi oyun sitesinden hukuk siteme link çıkışı yaparsa riskli bi durum değil mi? Ayrıca yorum yazarak link bırakma ne derecek etkin bi backlink olabilir ki?
İcra Takip Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
20-30 kişi sitene o anahtar kelime ile arama yaptır birde güzel bir yorum attır yükselme olduğunu göreceksin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arama motoru üzerinden sitenize gelen kişi sıralamanızı etkiler tabi. Daha güvenilirdir çünkü. Sitenizde uzun süre kalması vs. etkili olur. Ama bunu otomatik yapmak veya yaptırmak riskli ve pek işe yaramaz. Programlarla vs. yaptırmaya çalışmayın yani. Google sitelere olduğu gibi kişilere de puan verir. Mesela ben google'ı temiz kullanırım, temiz geçmişim var. Gmail hesabım açıktır, o şekilde arama yaparım. Sitenizi google'dan bulup takılırsam sitenize değer katarım bu yüzden. Ama ne olduğu belirsiz bi IP'den birileri gmail açık olmadan sitenize arama motoru üzerinden girerse sitenize pek bir şey kazandırmaz. Hatta gmail açık olsa bile belirsiz geçmişi varsa yine pek etki etmez.
O yüzden en güzeli doğal akışına bırakmak. Gereksiz uğraşlarla siteyi kara listeye sokmanın anlamı yok. Kendim yabancı bir site açtım, 30 tane içerik ekledim belli aralıklarla. Hiç backlink, tanıtım vs. yaptırmadım, sitenin linkini hiçbir forumda vs. paylaşmadım, arkadaslarıma bile tıklatmadım. Kendim bile siteye girip bakmıyorum bayağıdır. Sadece google'a indexlettim ve içerikleri eklerken pinglettim arama motorlarına. 1 yıldır elimi bile sürmediğim halde hala ayda 200-500tl arası getiriyor bana.
Önemli olan içeriğin iyi olması, anahtar kelimenin yeterli olması, seo'nun sağlam olması. Gerisi kendi kendine gelir.
Not: Türkçe sitelerde de hit kazanilir ama kazanç çok çok düşük oluyor o ayrı konu tabi. TBM düşük çünkü.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siteyi açalı 1 ay oldu. İddialı bi alanda içerik yayənladığımı düşünüyorum. Henüz adsense için inceleme yaptırmadım erken heralde daha ama günlük sosyal medya reklamları ile ortalama 500 giriş alıyorum. Seo puanəm 83 ve yoast destekli gidiyorum.
Merak ettiğim reklamlar təklama başına mı oluyor yoksa + görüntülenmeden de kazanılır mı?
Ayrıca görüntülüler mi kazançlı yazılı reklamlar mı
İcra Takip Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
eğer mükemmel bir iş çıkarttıysa 2-3 günde ilk sayfalara gelecektir fakat zirveye gelmesi belki 2-3 haftayı bulabilir :)
antikkentleri.com
tatilyardimcim.com
Wordpress Uzmanı & Seo & Editör
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Yapay tıklamalar maalesef etki etmiyor. Onun yerine içerik kalitenizi yükseltip kaliteli bağlantı edinerek yükselebilirsiniz.