Arama motoru üzerinden sitenize gelen kişi sıralamanızı etkiler tabi. Daha güvenilirdir çünkü. Sitenizde uzun süre kalması vs. etkili olur. Ama bunu otomatik yapmak veya yaptırmak riskli ve pek işe yaramaz. Programlarla vs. yaptırmaya çalışmayın yani. Google sitelere olduğu gibi kişilere de puan verir. Mesela ben google'ı temiz kullanırım, temiz geçmişim var. Gmail hesabım açıktır, o şekilde arama yaparım. Sitenizi google'dan bulup takılırsam sitenize değer katarım bu yüzden. Ama ne olduğu belirsiz bi IP'den birileri gmail açık olmadan sitenize arama motoru üzerinden girerse sitenize pek bir şey kazandırmaz. Hatta gmail açık olsa bile belirsiz geçmişi varsa yine pek etki etmez.
O yüzden en güzeli doğal akışına bırakmak. Gereksiz uğraşlarla siteyi kara listeye sokmanın anlamı yok. Kendim yabancı bir site açtım, 30 tane içerik ekledim belli aralıklarla. Hiç backlink, tanıtım vs. yaptırmadım, sitenin linkini hiçbir forumda vs. paylaşmadım, arkadaslarıma bile tıklatmadım. Kendim bile siteye girip bakmıyorum bayağıdır. Sadece google'a indexlettim ve içerikleri eklerken pinglettim arama motorlarına. 1 yıldır elimi bile sürmediğim halde hala ayda 200-500tl arası getiriyor bana.
Önemli olan içeriğin iyi olması, anahtar kelimenin yeterli olması, seo'nun sağlam olması. Gerisi kendi kendine gelir.
Not: Türkçe sitelerde de hit kazanilir ama kazanç çok çok düşük oluyor o ayrı konu tabi. TBM düşük çünkü.