caqri96
Ayrı olarak sitemde ki bir sayfayı link olarak google'a yazdığım zaman sitem google'da görünüyor fakat içeriğin başlığını direk google'a yazdığım zaman sanki google'da hiç yokmuş gibi kendi sitemdeki ilgili sayfaya ulaşamıyorum.
Google arama kriterleri aslında tek kelime bazlıdır. Sizin aradığınız metin 3-4 kelimeli ise eğer Google bunu tek kelimeler üzerinden arar ve popüler sonuçları önce gösterir. Aramanızı tırnak işaretleri içinde yapın ki sonuçlarda çıkıp çıkmadığını görün. Elbette bu da normal arama referansı olarak kabul edilmez. Daha etkin anahtar kelimeler bulmalısınız.

Mevcut sitemde alan adı değişikliği yapmıştım. Değişiklik yapmadan önceki konularım neredeyse 1. sayfada hatta öne çıkan snippet olarak çıkıyordu. Alan adı değişikliği yaptım yeni alan adımı alalı 1 ay oldu şimdi sıralamalarda google'da ekli olmasına rağmen hiç görünmüyor bu normal bir durum mu sizce?
Sorunun kaynağı aslında buradan anlaşılabiliyor. Domain değiştirmiş olmanız işi zorlaştırır. Kopya içerik olarak algılanacaktır.
Alan adı değişimleri için yönlendirme kodlarını kullanmaya bakın. Ya da googleda domainin değiştiğini belirtmek için bir alan olmalı, onu bulun eski ve yeni domain bildirimi yapın.