Erenkeskin.com‘um 1.yaşını kutlarken yeni açılan kategorimizde daha güzel bir şekilde hizmet vermek istiyoruz ve onun için ilk yazımızı yayınlıyoruz.

Bu günkü yazımızda Tamindir.com editörlerinden Yiğit Ekim Demir ile röportaj yapacağız. Kendisi “Teknoloji” konusunda alanının iyilerinden bir editör. Daha önceden hazırlamış olduğum soruları kendisine sorarak soru-cevap şeklinde röportajımızı sonlandıracağız.

Öncelikle bize eğitim ve kariyer hayatınızdan küçük notlar vermenizi rica ediyorum.

+ Ege Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. Öğrenimim süresince AIESEC öğrenci organizasyonunda aktif görev almak, ERASMUS değişim programına katılmak gibi oldukça aktif bir hayatım oldu.

Öğrenciliğim sırasında Türkiye’de ve birkaç ülkede tercümanlık, piyasa istihbaratı danışmanlığı, turizm-fuar-organizasyon gibi pek çok farklı alanda çalıştım. Mezuniyetin ardından bir yıldan fazla, bir tekstil şirketinde Uluslararası İlişkiler Sorumlusu olarak görev aldım. Ardından askerlik ve onun bitiminde de Tamindir İçerik ve Sosyal Medya Yöneticisi olarak görevime başladım.

Şu anda Tamindir’deki tam zamanlı ana işime devam ederken bir yandan da serbest zamanlı olarak makale yazarlığı ve tercümanlık işlerime de devam ediyorum.

Kariyeriniz hakkında gerekli bilgileri edindikten sonra isterseniz ilk sorumuzla başlayalım.

- Malum Teknoloji konusunda alanınızın iyilerindensiziniz. Biraz klasik olacak ama bize sizin gözünüzle Teknoloji nedir sorusunun cevabını verir misiniz?

+ Teşekkür ederim, tüm editörlerimizin teknoloji içerisinde iyi oldukları belli başlıklar var. Hepimizin bir şekilde iyi olduğu bu konularda ortak bir ürün olarak Tamindir’i ortaya koyduğumuzda web sitemiz bizim bireysel alanlarımızdan güç alarak tüm teknoloji alanında çok iyi hale gelebiliyor.

Teknoloji benim için insan evriminin bir parçası diyebilirim. Evrim denince illa ki biyolojik değil sibernetik ve elektronik gelişmelerin de işin içine katılması gerektiğini düşünüyorum. Henüz vücudumuza takılan cihazlar yaygın olmasa da bir akıllı telefon kullanıcısının telefonuna eli kolu kadar değer verdiğini hepimiz biliyoruz.

Bu açıdan teknoloji insan üretimi olmasına rağmen artık insanın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda.

- İlerleyen teknolojiye ayak uydurmak isteyen okurlarımızın ne gibi şeyler yapması beklenmeli?

Teknolojiyi tam anlamıyla takipte kalmak bir kişi için çok zorlu bir iş. Okurların bu konuda takip gerçekleştirirken kendi ilgi alanlarına giren spesifik konularda takibi denemelerini tavsiye ediyorum. Örneğin ilgi alanı Android akıllı telefonlar olan bir kullanıcının eğer gerçekten ilgisi yoksa Nükleer Fiziği ve onlarca farklı alanı da takip etmeye çalışması verimsizlik getirir.

Ayrıca bütçe el verdiği sürece teknolojik cihazlara sahip olmak yahut teknoloji mağazalarında ürünleri denemek, sosyal medya ve diğer web servislerine iyi derecede aşina olmak da teknoloji takibini kolaylaştıracaktır. Özellikle Tamindir sosyal medya hesapları ve benzeri teknoloji odaklı hesapları takip etmek işlerini kolaylaştıracaktır.

- Biliyoruz ki artık Tamindir oturmuş bir yapıya sahip. Gelecekte Tamindir’i bir teknoloji sitesine dönüştürme gibi fikir var mı şuan?

+ Tamindir şu an zaten bir teknoloji portalı haline gelmiş durumda. Elbette başlangıçtan beri verdiğimiz program, uygulama inceleme ve indirme hizmetlerine devam ediyoruz ancak tam zamanlı çalışan editörlerimizin çok değerli rehber makaleleri, internet, mobil ve pek çok konuda günlük olarak yazdıkları haberler, tanıtım ve inceleme videoları ile birlikte Tamindir’e bir indirme sitesi demem mümkün değil.

Sadece ana sayfamızı inceleyerek bile ürettiğimiz içeriğin düzeyi ve hacmi ile ilgili çok rahat fikirler edinebileceğinizi düşünüyorum. Elbette her şey bu kadarla sınırlı kalmayacak ve fırsatları yakaladıkça çok daha kapsamlı hale gelmek için çaba göstermeye devam edeceğiz.

- Çok geniş bir kitleye hitap eden yapıya sahipsiniz. Sitenizdeki genel yaş aralığını tahmin edebiliyor musunuz?

+ Sizin de dediğiniz gibi teknoloji ile ilgili herhangi bir konuda aradığını bulmak isteyen herkese hitap ediyoruz. Bu bazen ilkokula giden bir çocuk bazen emekli bir amcamız bile olabiliyor. Tabii ki belli bir yaş yoğunluğumuz mevcut ve bu daha çok henüz eğitim hayatına devam eden kişileri kapsıyor. Sanıyorum ki aile kurma, iş hayatı gibi etkenler teknolojiye olan ilgiyi vakit darlığı nedeniyle biraz kısıtlayabiliyor.

- Biraz özel bir soru olabilir ancak sormak istiyorum. Tamindirde editör olana kadar yaşadığınız bir süreç var mı yoksa direk olarak editörlük ile mi başladınız? Ayrıca neden Tamindiri seçerek burada editörlük yapıyorsunuz?

+ Kurumsal bir yapı içerisinde tam zamanlı editörlük yapmak benim için ilk olarak Tamindir’de gerçekleşti. Daha öncesinde arkadaşlarımla birlikte kurduğum (şu anda kapattığımız) bir blogumuzda benzer bir işi yapıyordum, Türkiye Blog Ödülleri 2010’da 3.lüğümüz de vardı bu blogumuzla.

Ayrıca yine Tamindir öncesinde yurtdışından bazı müşteriler için Türkçe içerik sağlayıcılığı yapıyordum, kısacası makale yazarlığı yapıyordum. Ama ciddi anlamda bir editör olmam Tamindir’de oldu. Elbette daha önce yaptığım işlerin, iş hayatı deneyiminin, farklı alanlarda fikrim ve yaptıklarımın olması Tamindir editörlüğüme giden yolun taşlarını döşemiş oldu.

Tamindir hem ilgi duyduğum konularda çalışma yapmamı sağlıyor hem de hızlı hareket edebilen, dinamik bir ekibe sahip olduğu için pek çok büyük fazla kurumsal şirkette elde edemediğim fırsatları görmeme vesile oluyor.

Ayrıca merkezimiz 8 yıldır yaşadığım İzmir’de olduğu için bana diğer büyük şehirlerin karmaşasına bulaşmadan sevdiğim bir işi yapmam da bir artısı diyebilirim.



Yiğit bey’e bizimle yapmış olduğu böylesine güzel bir röportaj için ve bizleri bilgilendirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Umarım sorular ve cevaplar sizin için yeterli derecede bilgi arz ediyordur.


İyi Günler..

Kaynak: http://erenkeskin.com/tamindir-editoru-yigit-demir-ile-roportaj/