-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aranması yüksek olan alanın rekabeti de büyük olur. Fotoda sadece aranma hacminden bahsedilmiş aslında. Aslında sizin yaptığınız şey geleceğe yatırım gibi bişey. Yani arsa almak gibi.
Mesela Altın değerinde bir örnek vereyim.
Elektrikli araba aranma hacmi yüksek ancak çok faaliyet gösterilmeyen alan. Togg seri üretime başlayınca bu alandan güzel ekmek yenebilir. Sizde bu alanda bi site açsanız ve besleseniz vakti gelince değerlenebilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
İcra Takip Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
alan adı yok burada neyine göre yorum yapıcaz anlamadım. Tbm zaten 1.sıradakini kur diyor ...
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Faydalı İşler
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
alan adlarını yazmak istemedim, aranma hacimlerini ve kategori yazmayı yeterli buldum
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Açıkçası Google Ads analizinden çok Google Trends analizi bu konuda en iyi fikri verebilir diye düşünüyorum. Ads anahtar kelime planlayıcısında aranmalar biraz fazla abartılı görünüyor genelde. Olası hacimi analiz etmek yerine gerçek verilere de göz atmak gerek diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
asla aranma hacmine vs bakmazdım (önemsiz demiyorum). önce kategorimi belirlerdim, o kategoriye ait en güzel, en kısa, en akılda kalıcı hangisi ise onla başlardım. diğer yazdıklarınıza kişisel olarak ben asla bakmıyorum. domainin aranma hacmi olayına. insanlar bence tabii ki: konu aratıyor. İşte kuru fasulye nasıl yapılır? gibi... bunu yazdığında siz 1. sayfa çıkıyorsanız bu iş tamamdır. çıkmıyorsanız işiniz çok zorlaşıyor, bu sefer çok sağlam 100 binlerce takipçisi olan sosyal medyalara gebe kalıyorsunuz, çok zor hit çekiliyor, hatta sosyal medyada paylaştığınızla kalıyorsunuz hit bile gelmiyor. kendinizden düşünün mesela birisi sosyal medyada bir şey paylaştığında o haberi/makaleyi tıklıyormusunuz? ben ASLA tıklamıyorum. Bu yüzden de sosyal medya sıkıntı. Ama siz tıklıyorsanız illa tıklayan birileri vardır bunu aramaya devam edeceksiniz. Uzun yazdım kusura bakmayın. Belki siz bir profesyonelsiniz tanımıyorum, ama konu bahanesiyle okuyan genç arkadaşlara belki bir fikir oluşturabilirim. Herkese iyi forumlar.