SeceAVM adlı üyeden alıntı

Şimdi anladım teşekkürler kısacası millet neden yasak yapmıyor diyen kısma yasak yaptık demek için yasak yapmışlar sanırım .

Zaten işinde gücünde olan adamın 20 den sonra dışarda ne işi var hadi çıktı geldi 24 ten sonra zaten uyku moduna geçecek adam sabah 10 a kadar uyur pazar günü sonrasında çıkar gününü geçirebilecek 😁(iş için)

Biraz öyle ama şu da var:
Hayatta çoğu şey, belki de her şey sistemli bir orandır. Akşam 20:00 ile sabah 10:00 arası yasak olması belki zaten yoğunluğun en az olduğu vakitler gibi gelebilir ama bunun oranını bilmek gerek. Bu yasak insanların biraz da olsun durumu ciddiye almasına vesile olur mu? Olur. İnsanlar iyice serbest geçen şu son aylarda iyice gevşediler maske bile takmaz oldular artık. En azından biraz daha ciddiye alırlar. İkinci olarak akşam 20:00dan sonra işten çıkıp akşam gezmelerine, parklara, alışverişe vs. giden insanlar da var. Şahsen ben hep akşamları yürümeyi gezmeyi sever ve alışverişimi de o saatlerde yaparım. Bunları da biraz olsun engeller bu durum. Lokanta vs. gibi yerlerin kapanması zaten gayet yeterli bence.

Yani bu yasakların virüsü %100 engellemeyeceği malum zaten, kimse de bunu beklemiyor. Ama eğer bu günde 14 saatlik kısıtlama, virüsü "kafadan atıyorum" %30 oraninda bile azaltsa bu büyük bir orandır. Tabi bu %40 da olabilir %50 de olabilir bilemiyorum.

Zaten amaç tamamen engellemek değil, yapılamaz da zaten. Asıl amaç hastanelerdeki yoğunluğu kontrol altına almak. Hastanelerimizin 10 milyon kişilik kapasitesi bile olsa, 80 milyon kişi bir günde hastalanirsa 70 milyon kişi hastaneden içeri giremez dışarıda ölür. Ama 80 milyon kişi 1 günde değil de 5 yılda yavaş yavaş hastalanirsa o zaman hastaneler herkese yeter. Amaç hastaliği zamana yaymak. Zaman her şeyin ilacıdır :)