ciplakyazar adlı üyeden alıntı

Fiyat olarak gayet makul. Ancak firmanın destek talebiyle ilgili fazlaca şikayet var. Turhostta (en azından destek için) hiçbir sorun yaşamadım.


Odeaweb destek konusunda oldukça iyi. Misal vds hizmeti alıyorum ve Plesk ile alakalı bir soru soruyorum, mecbur olmadıkları halde işi bana bırakmadan ''işlem tamamlanmıştır'' şeklinde cevap geliyor.

Hosting için tavsiyede bulunduğum hiç kimseden bana olumsuz bir dönüş olmadı.

Turhost iyi firmadır ona bir şey diyemem. Ancak fiyat konusunda maalesef cazip değil. Hatta aylar önce bir müşterim sitesini Odeaweb taşıdı ve oldukça memnun.

Şu an benim gözümde Odeaweb ve Cenuta oldukça iyiler. Şans verilmesi gereken firmalar olduğunu düşünüyorum.

Misal sunucu hizmeti alıyor müşteri ama yedeklerini almıyor. Sunucuda problem yaşanabilir ve bu durumda müşteri haksızdır aslında. Ama nedense firmayı sorumlu tutmaya kalkar. Aynı husus esasında hosting hizmetlerinde de geçerlidir. Nihayetinde elektronik cihazların bir garantisi olamaz.

Ama giderek ''yazılımsal problem'' cevapları gelmiyor artık hosting firmalarından. Bunu da esas başlatan Veridyen firmasıdır. Harika bir destek verdiler müşterilerine ve bir çok firmada bunu gördü, ona göre kendileri de destek konusunda iyi olmaya başladılar.

Şuna katılırım, biraz da şans işidir bu tarz konular. 100 kişi de 1 kişi problem yaşayabilir bu her firma için geçerlidir.

Kendi adıma;

Yıllar önce Alastyr ile çalışıyordum mesela. Özellikle bir Opencart sitesinde ''inode sınırı'' aşılıyor. Destek açıyorum, bizden kaynaklı değil cevabı geliyor. Delirmek üzereydim artık. Sonrasında Veridyen geçiş yaptım. O bahsi geçen sitedeki ürünler arttıkça arttı ve ''inode sınırı'' hiç bitmedi bir türlü :) Bende bunu yaşadım. Buna rağmen Alastyr firmasının iyi olmadığını söyleyemem. Bu benim şanssızlığımdı.