Lions adlı üyeden alıntı

aponkral ;

yilmaz70 in dediklerini dikkate alın derim. Ayrıca "turkcell" sözlük anlamlı bir kelime değildir bir markadır. Açacağınız site ne olursa olsun kısaltması Turkcell olamaz. Zira bu kadar kolay olsaydı nike, adidas, twitter markasını içeren binlerce site açılır herkes de yolunu bulurdu. Ayrıca mahkemeler sadece sebebe ve içeriğe bakmaz. Mahkemede nihai karar hakimindir. Hakimler her zaman kanunda yazana göre hüküm verme zorunluluğunda değildir. Zira Turkcell'in, "Arama motorlarında yapılan marka isim aramamızda bu site çıkmaktadır ve markamızla doğrudan iletişime girmek isteyen kullanıcıyı yanıltmaktadır" demesi bile hakimin siteyi kapatma kararı alması için yeterlidir. :)



Marka haklarına saygı duyan biriyim. Turkcell ile gerekli iletişimleri zaten daha önceden başlattım. Bu web sitesini tasarlamam ve yayına almak tamamen haklarımı garanti altına almak içindir.

* Turkcell iletişime geçerek nazikçe isterse zaten verecek durumdayım. Ama kabalık edip, "...markamıza zarar veriyorsunuz, bu alan adını kullanamazsınız..." tarzında yaklaşılırsa onlar için kolaylık sağlamayacağım.

Enpati yapın diyen kurumsal hesap (adı aklıma gelmedi) size hak veriyorum. Dediğim gibi marka haklarına saygılı olmam gerektiğini biliyorum. Ama Turkcell'in bana nasıl yaklaşacağından emin olamayacağım için haklı bir menfaatim olması gerekiyor. Bu nedenle alakasız ve tamamen bana özel bir web sitesi ile yola devam etmem gerekiyor.