lostyazilim
tr.link

Wordpress url özel karakter yönlendirme

4 Mesajlar 771 Okunma
lstbozum
tr.link

agasarts61 agasarts61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 197
  • Beğeniler 0 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
merhaba

wordpress sitemde urlsinde _ geçenleri - olarak nasıl yönlendirebilirim ?

wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpresste alt çizgi url yapısı yoktur. Siz Yazı adında Makale_nasıl_yazılır şeklinde bir yazı adı mı kullandınız? Eğer böyle bir yapıda yazı adı kullandıysanız kısa ad (slug) yapısı makalenasilyazilir şeklinde algılanabilir. Olması gereken Makale nasıl yazılır kısa ad (slug) olarak makale-nasil-yazilir olarak algılayacaktır.

Sanırım açıklığa kavuşturmanız gereken bir link yapısı var. Örneklerseniz durum daha iyi anlaşıalbilir.

agasarts61 agasarts61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 197
  • Beğeniler 0 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
firma rehberi websitem var.
örneğin;
site.com/istanbul_mjet_beşiktas_magazasi gözüken url adresimi site.com/mjet-besiktas-magazasi olarak düzenledim.
yani şehir adlarını kaldırdım ve _ işaretini - yaparak yeniden linklendirdim.
diyeceksiniz ki yönendirme neden yapmadın;
16bin sayfam var hadi birşekilde yönlendirdim diyelim ama ileriye dönük olarak bakarsak yeni eklediğim firmalarda yine aynı durum olacak ve sürekli yönlendirme olacak. benim amacım kalıcı bir çözüm bulmaktı.ama en büyük endişem sıralamalar ....
gözü karattım artık urlleri değiştirdim. googleın istediği paraemtrelerde güncelledim. bayabi dalgalanma olacağını düşünüyorum.
enerjiveguc

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

agasarts61 adlı üyeden alıntı

firma rehberi websitem var.
örneğin;
site.com/istanbul_mjet_beşiktas_magazasi gözüken url adresimi site.com/mjet-besiktas-magazasi olarak düzenledim.
yani şehir adlarını kaldırdım ve _ işaretini - yaparak yeniden linklendirdim.
diyeceksiniz ki yönendirme neden yapmadın;
16bin sayfam var hadi birşekilde yönlendirdim diyelim ama ileriye dönük olarak bakarsak yeni eklediğim firmalarda yine aynı durum olacak ve sürekli yönlendirme olacak. benim amacım kalıcı bir çözüm bulmaktı.ama en büyük endişem sıralamalar ....
gözü karattım artık urlleri değiştirdim. googleın istediği paraemtrelerde güncelledim. bayabi dalgalanma olacağını düşünüyorum.
enerjiveguc

Arama motorlarının web sitelerini indeksleme mantığının temeli link yapısından geçer. Keşke sitenin en başında link yapısı hakkında briaz inceleme yapma şansı bulsaydınız. 16bin girdi sizi epey uğraştıracak ama sonuçta doğrusunu yapmış olacaksınız.

bir makale örneği olarak sizin verdiğiniz örnek üzerinden gidecek olursak dikkat etmeniz gereken noktalar var.

Yazı adı: İstanbul Mjet Beşiktaş Mağazası
Kalıcı bağlantı: istanbul-mjet-besiktas-magazasi şeklinde olmalıdır.

Linklerde Türkçe karakter kullanılmamasına dikkat etmelisiniz. Linkleri wordpress kendisi yapılandırıyor bunun için birşey yapmanıza da gerek yok. verdiğiniz örnekte /istanbul_mjet_beşiktaş_magazasi ndaki beşiktaş ı nasıl girdiğiniz düşündürdü. Bunun olmamasına dikkat etmelisiniz.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al