PHP arkaplanda hesaplama yapmaya, veritabanına bağlanıp içerik çekmeye ve kaydetmeye veya sayfa yapısını vs. oluşturmaya yarar daha çok. Sitenin iskeleti ve beynidir.

Html, php'nin yaptığı işlemleri tarayıcı/browser'da düzenli gôstermeye yarar ve formları, menüleri vs. oluşturmaya yarar. Sitenin etidir, derisidir, görünüşüdür.

Css, sitenin makyajıdır boyasıdır, rujudur, eyeliner'ıdır :) Html ile yapılan kutuları boyamaya, şekil vermeye, çevrelerini yuvarlatmaya vs. yarar.

Javascript ise sitenin akrobasi yeteneğidir. Sitenin dansetmesi, koşması, hoplaması zıplamasıdır. Canlılık katar.

Özetle php, html ve css sitenin olmazsa olmazıdır. Bu üçü ile çok iyi bir site yapabilirsiniz. Bu site kullanışlı da olur. 5-10 sene öncesine kadar JS pek kullanılmıyordu bile ama js olan sitenin de tadı başkadır. Kayan menüler, tıklayınca büyüyüp küçülen kutular resimler vs. Tabi tarayıcı üzerinde php gibi hesap yapmaya da yarar ama pek güvenli olmaz, bu yüzden arkaplanda php ile doğrulama gerektirir.

Başlangıç olarak php ve html öğrenebilirsiniz. Zaten bu ikisiyle yaptığınız sayfanın demode göründüğünü anlayınca css de girecek işin içine. Em son javascrip ekleyebilirsiniz. Öncelik olmasına gerek yok.