DarkGirl adlı üyeden alıntı

Başlarda hobi olsun diye uğraşıyordum bu işlerle fakat gün geçtikçe merakım arttı,merak artınca araştırmalarımda arttı,bunu annem fark etti. Dersane öğretmenlerimle ve eniştem ile bu konuyu konuşacak. 2 sene sonra bu alanda bir lise seçeceğimden dolayı birkaç kişiye bu konuda danışacağız. Bende şimdiden başladım :) Aslında bu hevesim dışardan şöyle bakınca çok çocukça geliyor,biliyorum ama hevesliyim ne yapabilirim :D


Bu işte çocukluk önemli değildir yeter ki severek yap. :)Ben donanımı öğrenmek istediğimde 7 yaşındaydım. :)Ve de o zaman öyle css, html, asp, php gibi şeylerin hiç birisini bilmezdim. :)Ben ilk olarak donanım bölümünde başladım. Ama çok severdim. (Tabi şimdide seviyorum. :D) Sende bu işten vazgeçme bir kere kafaya koyduysan en kralı bile olursun.

future adlı üyeden alıntı

Sadece webcilik ve programcılk yok. Ben bilgisayar mühendisliği 4. sınıfım; bu işin güvenliği var networku var.
Webciliği kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü artık herkes webmaster ve site yapabiliyor.
Üniversite okumadan da biyerlere gelemeyeceğini söyleyim. Programcılığa ilgin varsa java dilini öneririm. Sektörde o kadar çok java bilen aranıyor ki inanamazsın.


Arkadaşıma katılıyorum, ama java konusunda katılıyorum. "Herkes webmaster ve site yapabiliyor." bu cümleye katılmıyorum. Neden katılmıyorum derseniz tamam herkes site yapabiliyor ama bir hazır sistem kullanarak yapmak var ve bunu müşterine öyle sunmak var bir de günlerinzi haftalarınızı aylarınızı verip yapmak var bir de böyle müşteriye sunmak var. Şuan piyasada ben Adobe Flash programını çok iyi şekilde kullanan 4-5 yer biliyorum, ve onlarda yabancı. Türk'lerde nedense bu konular kısıtlı. Programcı olarak ise 3-4 kişi biliyorum. Bunların arasında kendini gösterip en iyisini sende yapabilirsin. Bu arada bu yazıyı tartışma yaratmak için değil, sadece görüşlerimi belirtmek için yazdım.