Her türlü kazanç vergilendirilmek zorundadır. Bildiğim kadarıyla tek bir istisnası yoktur. Sistem şöyle işler; devlet ben bundan vergi almıyorum dese bile siz sattığınız veya kazandığınız geliri kdv %0 dahi olsa faturalandırmak zorundasınız. Alt limit, üst limit kesinlikle yoktur. Yani 200 tl kazananla 2000 tl kazananın bir farkı yoktur. Eğer ortada bir gelir söz konusuysa vergilendirebilmek için şirket kurulması gerek.

Gel gelelim şimdi fikir kısmına. Şirketi hemen kurmayın derim. Normalde bir işe basliyor olmak zarar ya da kâra bakılmadan şirket gerektirir. Ancak bizde işler biraz farklı işliyor.

Bir site oluşturmak, fikir bulmak, içerik planı oluşturmak ve fikri geliştirmek gibi Arge aşamaları zaten haftalar alabiliyor bazen. Siteye düzenle içerik girip sitenin google da oturmasını sağlamakta en az 1 ay kadar sürer. Bu sırada hadi adsense onay aldınız diyelim. Bu sitenin 2. Ayında dış seo çalışmalarına başlasanız, 3 ve 4. Ayında çalışmaların emeğin karşılığı olarak trafik almaya başlasanız, 2 ay sonra falan para kazanmaya başlarsınız. Kafadan 6 ay. Ee tabi birde bu sırada 200 tl limitini aşmış, adsense hesabını pinlemis olmanız gerekiyor ki ödeme alabilesiniz.