Merhaba Değerli Forumdaşlar!

Malumunuz, Son Zamanlarda Bu Sosyal Medya Veri İşleme Durumları Vs. Gündemde ve Sık Sık Konuşuluyor!

Evet Hükümet Bu Konuda Çok Geç Farkına Vardı, Veri İşlemenin ve Verileri Yurtta Saklamanın Önemi Teknolojinin Değeri Çok Geç Anlaşıldı.

Bundan Yaklaşık 4-5 Yıl Önce, CodeCanyon'dan İndirdiğim Bir Script İle Sosyal Medya Kurmak İstedim, Aslında Kurdum da. 1 Gün İçinde 1.000 Kullanıcıya da Ulaştım.

Sonra Dalga Konusu Olmasın Diyerek ve Maddi Durumun İmkansızlığından Dolayı Konuyu Kapattım.

Neyse Gelelim Beyin Fırtınası Bölümüne.

Konu 1: Şuan Mevcutları Olsa da, Daha Gelişmiş Bir Sosyal Medyamız (Taslak Olarak Proje Aklımda, Tam Teşekküllü Yazıp Noter Onayı Aldıktan Sonra İsteyenle Paylaşabilirim) Özgün Bir Yazılım İle Neden Olmasın Diyorum? Üstelik Bunu Yaparken Geliştiriciler Topluluğu Kurarak Buradaki Sisteme Herkesin Katkısı Olsa. Ve En Önemlisi Türkiye ve Dünyada Olmayan Bir Şekilde Açık Kaynak Kodlu Olsa? Sadece Türkiye'deki Geliştiriciler Bu Topluluğa Katılsa? (Çok mu Uçuk Bir Fikir?)

Konu 2: Aslında Veri İşlemenin En Önemli Kısmı Veri Merkezleri Değil, Bu Verileri Toplayacak Yerli İşletim Sistemlerinin (Posta Sağlayıcı, Tarayıcı, Arama Motoru vs.) Olmasıdır. Bu Konu Hakkında Bir Kaç Farklı Başlık Oluşturulabilir!

A- Örneğin Turkcell Yerli Geliştirdiği Tarayıcısı Yaani Var. İçine Popüler Arama Motorlarını da Entegre Etmiş. Koskoca Turkcell'in Posta Sağlamak İçin Alt Yapısı Yok mu ki Bizleri Yandex, Hotmail, En Önemlisi Gmail gibi Dünyanın Bütün Verilerini, Aldığımız Nefesin Sıklığını Dahi Bilen Sistemleri Kullanmaya Mecbur Bırakıyor?

B- Turk *******, Yaay'ı Yazbee'den İnternet Borcu Karşılığında El Koydu (Yaptığım Araştırmalar Sonucu Bu Bilgilere Eriştim). Sadece Logosunu ve Tema Rengini Değiştirip Aktif Etti. Tasarımı ve Kullanışı O kadar Basit ki, Girip Bişey Yazmak İstemiyorum. İnsanı Yoruyor. Haftalarca Reklam Yapmalarına Rağmen Hala 500 Bin Barajını Bile Geçemediler ki, Çoğu da Fake Kullanıcı.

Bunların Dışında, Bilenleriniz Belki Vardır, Türkçe Karşılığı 'Özgürce Haykır' Olan "FreelyShout" var. Uygulama ve Kullanım Çok Güzel, Bildiğim Kadarıyla da 7-8 Yıllık Bir Sosyal Medya. Eksiklikleri Var Evet Ama Kullanım Oranının Düşük Olmasına Rağmen Ayakta Durmaya Çalışıyorlar. Sistem Dinamik Bir Sistem.

Bir de Twitter Klon Diyeceğimiz Bir Salyap Var. Yani Orayı da İnceledim Birebir Twitter Klon Diyebiliriz. Yazılımı Değil, Görünümü Açısından.


Peki Kendi Sosyal Medyamız Nasıl Olmalı?

1- Daha Özgün Olmalı

2- Kullanıcı Odaklı Olmalı

3- Eğlenceli Terimler Kullanılmalı

4- Adıyla Sanıyla Tam Türk Sosyal Medyası Olmalı

5- Diğer Sosyal Medyalarda Ne Varsa Hepsi Bir Yerde Toplanmalı Ama Kullanıcı İstediği Özelliği Kullanmayı Seçebilmeli.

Bu Şıklar Yazdıkça Uzar. Ben Bir Girişim İçerisindeyim. Bu Girişim İçin İki Yolum Var, Ya Yukarıda Yazdığım Özelliklere En Uygun Sistemi CodeCanyon Üzerinden Satın Alıp Yola Çıkacağım ve Kazanmaya Başladıktan Sonra Sistemi Özgünleştireceğim. Ya da Temelden "BEN DE VARIM VE PROJEYE DESTEK OLURUM" Diyen, Diyebilen Cesaretli Kişileri Bulup Yola Tamamen Özgün Bir Sistemle Çıkacağım.

Kodlama Bilgim Maalesef Temel Seviyede Kaldı. Bu Tür Bir Uygulama İçin Pyhton Dilinde Bir Kodlamanın Güzel Olacağını Düşünüyorum.

Sizlerin Konu İle İlgili Fikirleri Nedir? Çıkarmak İstediğiniz. Eklemek İstediğiniz Şeyler Nelerdir?

Dip Not: Lütfen Alaycı Tavırla Yazacak Olanlar Uzak Dursun. Yapıcı Eleştirisi Olanlar ve Desteklemek İsteyenler Buyursun.

İlginize Şimdiden Teşekkür Ederim :)