Elimden gelen her fırsatta yerli işletim sisteminin önemine vurgu yapıyorum hocam. Evet yerli bir işletim sistemi ve yerel bir posta sağlayıcı olmadan bu yapılanların genel olarak bir güzelliği kalmaz. Şimdiye kadar giden veri çoktan gitti zaten. Buradan sonra dönüşü nasıl olur orasını bilemem. Ama döndürmek için de elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

halo9217 adlı üyeden alıntı

hocam dün güvenli mesajlaşma uygulamaları hakkında makale yazdım. makaleyi şuan satışa koyduğum için bilgi paylaşamıyorum. Programların adları Signal, Treema (ücretli), Telegram, Dust, Viber Messenger, Wickr Me ve Wire olduğunu söyleyebilirim. Bunların her birinin geliştiricileri ve sunucuları tamamen yurtdışındadır. Yok Avrupa bilmem ne mahkemesine göre verilere ulaşılmaz, otomatik silinir, süreli mesaj gönderir vs. farklı özellikleri var.

Ben şimdi soruyorum. WhatsApp'ı silip bu yabancı uygulamaları kullanırsak bizi dinlemeyecekler mi? Ayrıca kullandığımız bilgisayar, akıllı telefon ve tüm cihazların donanımı-yazılımı yabancı değil mi? Benim görüşüm teknolojiden geri kaldık. Sadece yerli ve milli yazılım bizi bu çileden kurtarır.