İnternette para kazanmak çok kolay ama bir o kadar da zor. Kolay yanı şu; aslında çok basit, herkesin yapabileceği şeyler yaparak büyük paralar kazanılabilir. Zor yanı da şu; herkesin yapabileceği basit şeyler yaparak para kazanmayı öğrenmek. Bu da çoğunlukla deneyim ile oluyor.
Yöntem olarak onlarca hatta yüzlerce yöntem var. Belli mecralarda hesap açmak (gmail, pinterest, facebook vs) ve açtığın hesapları satmak, makale yazarlığı, içerik editörlüğü, e-ticaret, kodlama, site kurulumu, satış ortaklığı, belli oyunlarda uzmanlaşıp oyuncu profili satışı vs vs.
En yaygın ve düzenli olanları internet reklam geliri, programlama, yazılım, satış ortaklığı vb sanırım. Şahsen 12-13 yıldır sosyal medya ile birlikte internetten gelir elde etmeye uğraşan biriyim. Son bir iki yıldır ciddi ciddi kazanmaya başladım. 2021 yılı itibariyle hayatımı tamamen internetten kazanıyorum. Hayatımı internetten kazanıyorum derken durum şu; maaşlı çalışırken bir ayda aldığım maaşın kat kat fazlasını kazanıyorum.
Taktik vermekle olmuyor bu işler maalesef. Çünkü internette herşey çok hızlı değişiyor. Bugün kazandıran bilgi, yarın kazandırmaya yetmeyebiliyor. Sürekli takip etmek ve güncel kalmak lazım.
Ben web sitesi ve pinterest trafiği ile reklam gelirinden kazanıyorum. (Sektör, site ismi vs sormamanızı rica ediyorum). Sistem basit; belirli bir alanda bolca içerik bulmak/üretmek, sonra wp bir site kurmak, içerikleri gün gün düzenli olarak siteye ekleyip pinterest hesabına pinlemek. Eğer buraya kadarki kısım başarılırsa, reklam almak işin kolay kısmı. Adsense olmasa da native reklam firmalarından reklam alınabilir.
İşin kolay yanı herkes bu şekilde bir çalışma yapabilir, teknik olarak özel bir yetenek gerektirmeyecek şeyler. İşin zor yanı, düzenli olarak içerik bulmak, hergün düzenli olarak içerik yayınlamak, belirli bir süre (1-2 ay belki) para kazanmadan çalışmaya aynı disiplin ile devam etmek.
Kolay yoldan düzenli ve büyük paralar kazanmayı unutun arkadaşlar. Öyle bir dünya yok maalesef. Disiplinli ve doğru yöntemlerle çalışarak emin olun hakettiğinizi kazanabilirsiniz.