Sitenizle ilgili bir yorum da ben yapayım istedim. Madem emek veriyorsunuz emeklerinizin karşılığını zaman içerisinde alın isterim ve yorumları kendi gözümle bir kullanıcı, sitenizi ziyaret eden basit bir okur gibi yapacağım. Yalnız yorum biraz uzun olabilir.
- Girişte beni karşılayan logonun renk uyumunu iç beğenmedim. Sarı üzerinde bulunan mor renk bana hoş gelmedi siyah sanki daha hoş durur gibi ancak denemek lazım.
- Hemen altta bulunan kategori sayısı çok fazla ve bazı kategorilerin içerisinde ya makale yok yada çok az makale var. Bu sitenizi ziyaret eden kişi tarafından olumsuz yorumlanır. Eğer bu siteyi 1 veya 2 kişi yönetiyorsanız bu kadar kategorinin altından kalkamazsınız. Her kategori için en az 1 yazarınız bulunmalı. Ama bence oradaki kategoriler azaltılmalı. 5 6 kategori üzerinden devam edilmeli büyüdükçe kategoriler çoğaltılabilir.
-Ana sayfada çok fazla şeyi bir arada göstermek bir çok kişi için mantıklı gözükse de bu çoğu zaman karmaşaya sebep olur. Tıpkı sizin sitenizde olduğu gibi. Temanızın ne olduğunu biliyorum ancak daha önce hiç kurmadım ve kullanmadım eğer destekliyorsa ana sayfada bölümler oluşturmanızı tavsiye ederim. Örnek sağlık kategorisi altında 5 6 makale eğitim kategorisi altında 5 6 makale vs vs şeklinde. Eğer bu bölümlemeyi desteklemiyorsa 3 sıra olayından bence vazgeçmelisiniz 2 veya tek tek sıralanmalı makaleler karmaşadan kurtulmak için. Olayı şu boyuttan da değerlendirmek gerek, çoğu kişi arama motoru veya sosyal medyadan gelecek sitenize ilk başlarda ana sayfayı kimse ziyaret etmeyecek konuyu okuyup çekip gidecek. Ama ana sayfayı ziyaret edenleri düzen karmaşasından dolayı da kaybetmemek gerek.
-Footer de olan burçlar bence ana sayfada sidebar ın en üstünde olmalı.
-Bir kaç makalenizi inceledim. Çoğu kullanıcı telefondan web sitelerini ziyaret ediyor olsa da en az % 30 %40 civarında kullanıcı da bilgisayardan erişim sağlıyordur. Makalenin ortada olması bilgisayardan sitenizi ziyaret eden kullanıcıları makale sonunda kaybetmenize sebep olur. Sidebar da gösterilen içerik makale okunurken dikkat çekebilir ve sitenize giren kişilerin farklı içeriklere tıklamasına katkı sağlayabilir.
-Sayfalarınızda her gösterdiğiniz şey bir anlam taşımalı. Makale altında önceki yazı ve sonraki yazı gösteriliyor olmasına rağmen bir de yan taraflarda ok işareti ile bunu göstermeniz anlamsız kaçmış. Ortalık çingene panayırına dönmüş tema ne verdiyse sömürelim demişsiniz.
Makalelerinizin alt bölümlerindeki diğer içerikleri gözden geçirin saçma sapan bir görüntü oluşmuş.
-Sosyal medya sayfalarınızı da göremedim.
-Wp admin bölümünüzde çok kötü duruyor bence aşagıdaki yolu izleyerek en azından bir logo koyabilirsiniz.
WordPress Admin Panel Logosunu DeğiştirmeÇok inçelemeye kalksam daha çok yazardım ama unutmayın ki bu yazdıklarım sadece sizin daha başarılı olabilmeniz için nacizane düşüncelerim.
Şimdi sitenizle ilgili çok daha farklı bir yorum yapacağım. Çok makale eklemek mi çok ziyaretçi getirir yoksa üzerinde iyi çalışılmış bir içerik mi size daha fazla tekil ziyaretçi sağlar. Bunu size anlatmak için ufak bir örnek vereyim. 500 makalesi olan bir sitem günde 1500 2000 kullanıcı çekerken girdiğim tek bir içerik günde 2500 den fazla kullanıcı çekti. O yüzden makalelerinizi kısa tutup anlamsız resim adları ile doldurmak yerine makalelerinizi daha uzun ve üzerinde çalışarak girmenizi içerikte kullanıdğınız resimleri ise c3d063ff-c294-4d7d-925f-1c850f2cca0a bu resim adları ile değil içeriği bağdaştıracak resim adları ile girmenizi tavsiye ederim.
Aynı zamanda resimlerinizi de optimize etmenizi tavsiye ederim. Resim boyutları tam optimize edilmemiş % 3 % 5 lik farkları 15b64c50-26f5-42b2-863d-16c9c8193d3f.jpg adlı resminizden görüyorum.
Umarım çok başarılı olur ve iyi yerlere gelirsiniz.