Merhaba Değerli Arkadaşlar.

Konuyu İyice Anlamanız Açısından Biraz Uzun Tutuyorum. İyice Okuyup Yardımcı Olabilecek Varsa Sevinirim.

Bir gazete için wordpress tabanlı haber sitesi kurdum. Aslında ben sadece kurulum için anlaştım ve çok uygun bir fiyata kurulumunu yaptım.

Kurulumun yanında,
Gazete Logosu
Google Console Kaydı
Google Analystic
Google Bussines
Temanın Verdiği Haber Botu Kurulumu
Yandex E-Posta Kurulumu
Gazeteye Ait Bütün E-Postların Oluşturulması
Kısaca Bir Haber Sitesinin Temel Gereksinimlerinin Tamamını Yaptım.
Ve Gerçekten Aldığım Ücret Çok Cuz-i Bir Miktardı Yaptığım İşlerin Yanında.
Hala Daha da Teknik Destek Vermeye Devam Ediyorum.

Çok Defa Uyarmama Rağmen, Siteyi Hor Kullandılar ve Aşırı Yükten Dolayı Haliyle Aşırı Yavaşlama Oldu. Bot ile Haber Girilince Haliyle Veri Çekilen Sitedeki Tüm Kaynakları Bilinçsizce Siteye Çektiler. Bu Konuda Özgün Haber Girmeleri İçin de Uyardım Ama Bot ile Haber Çekmeye Devam Ettiler. Kendilerine Sitenin Kullanımını Videolu Anlatım Olarak da Sundum. Kendi Mail Hesaplarındaki Yandex Disk Hesabına da Yükledim ki İstedikleri Zaman Açıp İzlesinler. Ama Nafile!

Birkaç Eklenti Kurdum İstediğim Verimi Alamadım
Bu Eklentiler
Önbellek Eklentileri
Resim Optimizasyon Eklentileri
Gibi Eklentilerdi.

Gerekli Tüm Ayarlamaları Yapmama Rağmen İstediğim Hıza Ulaşmayınca ve Önbellek Eklentilerinde Ayar Kaydetme ya da Haber Girme Sonrasında Sorunlar Yaşadığım İçin Eklentileri Kaldırdım.

Aslında Birkaç Yıl Önce Kendi Kurduğum Sitelerde Bu Tür Ayarlamaları Çok Güzel Yapıyordum ve Hiçbir Şekilde Sıkıntı Yaşamıyordum. Ama Bu Sitede O Ayarı Tutturamadım Bir Türlü.

Şimdi içinizde; "Kardeşim zaten kazanmamışsın, niye uğraşıyorsun kafana takıyorsun?" diyenler olabilir. Ki haklılar da..

Ben Bu Siteyi Yeni Siparişler İçin Referans Olarak Kullanacağım. Haliyle Bu Referansı İnceleyecek Müşterinin de Hız Açısından Hoşuna Gitmesi Lazım ki, Ben de Yeni İş/ler Alıp Para Kazanabileyim :)

Siteyi İnceleyip Fikir Vermeniz Açısından Linkini Bırakıyorum.
Yardımcı Olabilecek Arkadaşlara Şimdiden Teşekkür Ederim.

Siteye Gitmek İçin BURAYA TIKLAYIN