Seomweb'in dediği gibi bankanıza yatan her para için vergi verilmesi gerek. Buna istisna olarak bir arkadaşınızın veya akrabanızın yılda bir iki defa belli miktarda bir tutar yatırması olabilir. O bile fazla olursa vergiye takılır ama durumu anlatıp ikna edebilirsiniz sanırım. Borç verme alma veya harçlık alma gibisinden bir bahane olabilir. Onun haricinde hangi reklam firması olursa olsun, hangi site olursa olsun farketmez, hesabınıza başka bir şirketten veya kişiden para yatıyorsa bu kazançtır ve vergisi yatırılmalı. Ayrıca reklam şirketi haricinde sosyal ağlar üzerinden birden fazla kişiye hizmet satarak banka hesaplarınıza gelen paralar da kazançtır ve vergisi ödenmeli.

Kısacası ne yaparsanız yapın hiç önemli değil, ister youtube, ister adsense, ister admob, ister baska bir reklam sitesi, ister facebook veya başka bir web sitesi, ya da LOL veya Metin2 gibi online oyun hesabı vs. satarak kazandığınız her para vergiye tabidir. Tek tek şurdaki kazanç için vergi vermeli miyim diye soru sormanıza gerek yok. Kendi maaşınız haricinde bir yerden para geliyorsa vergi verilmesi gerek. Aksi halde 5 yıl sonra bile farkederlerse cezası ve faiziyle alırlar. 1 kuruş bile dahildir buna.

Bir defasında babam 2002'de bir işlem için 1-2 kuruş eksik ödeme yapmiş devlete. Aradan yaklaşık 10 yıl geçti, o kuruşlar birikmiş ve 25 kuruş olmuştu gecikme faiziyle. Sırf bu yüzden babamın banka hesabına bloke koyulmuştu. Gidip vergi dairesinde 25 kuruşu ödeyip hesabını açtırmıştık 2012de. Düşünün 25 kuruş metal para için uğraştık o kadar. Cebimdeki bozukluklardan verdim memura ve makbuzu aldık çıktık. Vergi ile alakalı bir şey değildi başka bir ödemeydi bu yüzden ceza falan istemediler sadece 25 kuruş verdik. Ama burdan anlayın ki 1 kuruş bile önemli olabilir.