Örnek knight online oyunu yüzünden vergiye yakalanan hiç görmedim çünkü kaç bin kişi item alıp satıyor bu itemde 5 10 bin lira civarı tutuyormuş gerçek para ile hesabına yatırıyor.
Tamam da bu vergiye tabi olmadığı veya yakalanmayacağı anlamına gelmez ki. Bu şekilde eksik düşünüyorsunuz. 5-10 defa kazanç elde etti veya 5-10 bin kazandı diye yakalanmayabilir. Normaldir. Eskiden yapan çoktu, ben de eskiden (2011-2013 yıllarında) binlerce lira kazandım internetten. Ve yakalanmadım da. Yanıma kâr kaldı. Vergi falan da bilmezdim o zaman. Şimdiki kadar da takip etmiyorlardı zaten vergi daireleri. Bunlar sorun çıkmayacağı anlamına gelmez yine. Hatta vergi daireleri bilerek hemen yakalamayabilir ki faiziyle ve cezasıyla alsınlar. Bakın birçok youtuber 2015ten beri yüzbinlerce TL para kazandılar. Adam 5 yıldır her ay 5-6 bin lira para kazanmış. Soruyorum o zaman neden 5 yıldır bu adamı yakalamadılar da şimdi yakalayıp 300-400 bin lira fatura kestiler? O bahsettiğiniz kişiler de şimdi yakalanmadıysa 5 yıl sonra yakalanır. Ya da kendi şirketini açtığı anda vergi memurları geçmişine bakar ve hemen geçmişindeki her kazancın cezası ve faiziyle beraber isterler. Bazı kişiler yakalanmadı diye kimse yakalanmayacak diye bir şey yok. Yakalanmazsa şasınadır, ama yakalanırsa da tüm kazancı gider. Biz burda sadece uyarıyoruz. Uygulamamakta serbestsiniz