Herkese merhabalar ,

öncelikle zor geçen şu Corona günlerinde herkese sağlıklı günler dilerim. Her şeyin başı sağlık..

Şimdi gelelim sizlerin bilgi ve tecrübesine sığınarak çözmek istediğim soruna, sorun diyorum zira son bir hafta 10 gündür serveri çeşitli denemeler yapmak için yaklaşık 7,8 defa formatladım. Şimdi fazla aktivasyon sonucu kitlenen lisansın cPanel tarafından açılmasını beklerken sizlere sormak isterim.

Son günlerde yaptığım denemelerde (kendimi geliştirmek için) Litespeed , Engintron , Redis kurulum ve denemeleri yaptım. Bazı temalarda Engintron ( nginx ) ile temaların çok daha performanslı olduğunu fark ettim.

Sizlerden ricam, kullanmakta olduğum VPS Contabo firmasında ve 10 çekirdek ile 50 GB RAM Centos 7 iyi bir VPS server diyebileceğimiz sunucum için tavsiyenizi vermenizdir.

Centos 7 + cPanel/WHM + Nginx (orjinal kurulum) + Redis
Centos 7 + cPanel/WHM + Nginx ( Engintron ) + Redis
Centos 7 + cPanel/WHM + Litespeed ile devam mı ?


NOT : Centos 7 + cPanel/WHM dışında bir tavsiyeniz olur ise Contabo ile görüşerek sözleşme değişimine gitmem gerekebilir. VPS alırken Centos 7 + cPanel/WHM ile başlamıştım

Farklı önerileriniz varsa onlarıda öğrenmek isterim. Konuya katılım gösteren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca umarım yüksek katılım ile konu benim gibi arada kalıp karar vermekte zorlanan diğer arkadaşlar içinde faydalı bir konu olur.