-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Internet
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Herkese merhabalar ,
öncelikle zor geçen şu Corona günlerinde herkese sağlıklı günler dilerim. Her şeyin başı sağlık..
Şimdi gelelim sizlerin bilgi ve tecrübesine sığınarak çözmek istediğim soruna, sorun diyorum zira son bir hafta 10 gündür serveri çeşitli denemeler yapmak için yaklaşık 7,8 defa formatladım. Şimdi fazla aktivasyon sonucu kitlenen lisansın cPanel tarafından açılmasını beklerken sizlere sormak isterim.
Son günlerde yaptığım denemelerde (kendimi geliştirmek için) Litespeed , Engintron , Redis kurulum ve denemeleri yaptım. Bazı temalarda Engintron ( nginx ) ile temaların çok daha performanslı olduğunu fark ettim.
Sizlerden ricam, kullanmakta olduğum VPS Contabo firmasında ve 10 çekirdek ile 50 GB RAM Centos 7 iyi bir VPS server diyebileceğimiz sunucum için tavsiyenizi vermenizdir.
Centos 7 + cPanel/WHM + Nginx (orjinal kurulum) + Redis
Centos 7 + cPanel/WHM + Nginx ( Engintron ) + Redis
Centos 7 + cPanel/WHM + Litespeed ile devam mı ?
NOT : Centos 7 + cPanel/WHM dışında bir tavsiyeniz olur ise Contabo ile görüşerek sözleşme değişimine gitmem gerekebilir. VPS alırken Centos 7 + cPanel/WHM ile başlamıştım
Farklı önerileriniz varsa onlarıda öğrenmek isterim. Konuya katılım gösteren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca umarım yüksek katılım ile konu benim gibi arada kalıp karar vermekte zorlanan diğer arkadaşlar içinde faydalı bir konu olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhabalar,
Benim de Contabo’da Centos7 + Whm/cpanel + nginx 8cpu 16gb ram sunucum var ayrıca bir de yine Contabo’da Centos7 + Cyberpanel + Litespeed bir sunucum daha var.
İkisinde de aynı temayı kullanan 2 farklı sitem barınıyor. İkisinin de performansı aynı, cyberpanelde stabilite sorunları yaşıyorum sadece.
Dediğiniz gibi temadan temaya değişiklik gösteriyor, sizin altyapınızda hangisi daha iyi performans veriyorsa orada ilerleyin hocam, şu şekilde daha iyi olur demek pek olmuyor bence, deneyip gözlemlemek gerek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Webmaster - Developer
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tercihim : Centos 7 + cPanel/WHM + Nginx ( Engintron ) + Redis
1 kişi bu mesajı beğendi.
https:/yemeklegel.com
YemekleGel Online Yemek Siparişi Platformu
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
eğer panel lazım değilse
ubuntu 20 + Nginx + Redis +cloudflare eğer site wp ise + wp rocket ile keyfinize bakabilirsiniz.
3 kişi bu mesajı beğendi.
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
gencturkNginx i reverse proxy olmayan modda php-fpm ile kullanabilirsiniz. Redis ile de önbellek + sql önbeğini performans amaçlı yapılandırabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Nginx için easyengine gibi hazır çözümlere göz atabilirsiniz. İyi bir performans alırsınız özellikle WP sitelerde.