Hocam açıkçası ben tam anlamıyla webmaster ya da web tasarımcı değilim. Hatta sizin bilgilerinizin yanında benim web ile bildiklerim bir hiç bile sayılır. Bu nedenle kendi şahsi görüşümü ve fikirlerimi ileteceğim. Yazıda ilk olmaktan bahsetmişsiniz. Tamam, ilk olalım. Web sitesinin seo, dmoz kaydı vs. hepsini yapalım. Örnek vermek gerekirse atıyorum web sitemizin içeriği "kuantum fiziği" olsun. Google ya da diğer arama motorlarında "kuantum fiziği" ve buna bağlı kelimelerde ilk sırada çıktığımızı varsayalım. Türkiye’de kuantum fiziğini kalkıpta internet üzerinden çok fazla kişi araştırmaz. Eminim araştıracak kişilerin çoğu da İngilizce makale araştırıp(konuya hakim olan bilim adamlarının ya da prof. makale yada yazıları) onları tercih edecektir. Konuyu hemen dağıtmadan bağlıyorum. Yapacağımız web sitesinin alanında ya da seçilen konunun ilk olmasının yanı sıra birazda dikkat çekilebilirliği yani diğer bir değişle ilgi çekmesi gerektiğinden yanayım. Yani hem ilk olacak hem de ilgi çekecek.
Görüşlerinizi gerçekten tam anlamıyla yansıtmayı başarmışsınız :). Haklısınız yanı sıra bazı etkenleri de göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu etkenler ne diye soracak olursanız ;
- Konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi miyiz ?
- Değilsek gerekli giderleri karşılayabilecek miyiz ?
Yorumunuz içinde ayrı olarak teşekkür ederim :).