özet: yazık harçlığı olmayan öğrencinin peşine düşenlerin ekmeğe muhtaç olmalarını temenni ederim. bence uzlaşma yoluna gitme, olay mahkemeye gitsin. kendini iyi ifade eder ve olayı doğru şekilde anlatabilirsen bence dava düşer. yani aslında embed koduyla onlara maddi kayıp değil, aksine kazanç sağladığını vs. örneklerle anlat. bu hukuk bürosu çok kişinin haksız yere canını yaktı, yakmaya devam ediyor. herkes davadan korktuğu için, sicilime vs. işlemesin diye bunların talep ettiği parayı veriyor, bunlarda azıttıkça azıtıyor gibime geliyor. davada haksız bulunman bana göre imkansız ama olduki hakim teknolojiye çok yabancı ve seni suçlu buldu diyelim. en fazla sana bi ceza verirler o da 5 yıl içinde benzer suçu işlemessen düşer. bana göre yaptığın bir suç değildir.
örnek sonuç: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık 5 yıl süreyle denetime tabii..
konuyu şu an baştan sona okuyamadım ama senin mesaja göre yazıyorum hocam, sosyal medyada paylaşılıp ve dağıtıma açılan bir içerik için senden ekstra olarak hak talep edemezler bence de. videoyu paylaşıma açıp yayınlamak, embed kodunu kullanabilirsiniz demek oluyor, çünkü isterse bunu kapatabiliyor. hem açıp hem de telif melif ayağına milletin peşine gitmeleri baştan kötü niyet taşıdıklarını gösteriyor. sonuçta sen de buna göre embed ile sitene ekliyorsun ve aslında bu elemanlara faydan oluyor. google aramalardan konuna gelen kişi, yazıyı okur ve videoyu da izlerse direk reklam gelirini onlar sağlıyorlar. yani sen bunların üstünden para kazanmıyorsun, bunlara sen kazanç sağlıyorsun. üstüne daha telif melif ayağına hak talep edip dava açmaları burada söylemeyeceğim bir şey oluyor. uzlaşmayı falan kabul etme, çünkü uzlaşmalık bir durum yok, mahkemeye gitsin olay, aşağıdaki avukatın sitesinden de ilgili yazıyı oku, ona göre güzel bir savunma hazırla. duruşma günü belli olunca, sadece mahkemede savunma yapma! mahkemeden bi 10 15 gün önce savunmanı yazılı olarak dosyaya koydur ve bunların hukuku kötüye kullanıp haksız zengin olma peşinde olduklarını da özellikle belirt. hakim dava öncesi dosyaya göz atar, mahkemede heyecanlanırsın belki her şey aklına gelmez. mahkeme günü de yazılı savunmamı tekrar ediyorum, telif ihlali yapmadım, durum böyle böyle der özet geçersin, bir şey çıkacağını sanmıyorum ama bu yapılan ağır terbiyesizlik ve gerçekten hukuku kötüye kullanmak bana göre...
https://tolunayakay.av.tr/web-sitelerinde-embed-kod-ile-muzik-veya-video-paylasimi-telif-hakki-ihlaline-neden-olur-mu/