-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selamlar
Konu başlığı için kusura bakmayın arkadaşlar sansasyonel olması için böyle bir başlık seçtim.
Geçen çarşamba günü sitemdeki bazı içerikleri aldığım bir web sitesi tarafından ihtarname maili aldım.
Buradaki linkleri kontrol ettim ve bazılarını sildim ama bazıları da ona ait olmayan içerikler onları silmedim. Konu hakkında fikirlerinizi öğrenebilir miyim? gerçekten tazminat davası açılsa ne olur?
https://www.resimyukle.org/i/6E8mT
İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Dostum o siteden aldıklarını ya tamamen sil ya da hangi linkler olduğunu sor o linkleri kaldır
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
seo uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
keşke silmeseydin bişey çıkmazdı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında fake bir mail olabileceğini de düşündüm fakat başım ağrımasın diye bazılarını sildim.
Birşey çıkmayacağına emin misin?
İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.
Storyman
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Maili gönderen birim kim? Bir hukuk bürosu mu? Yetkili vekil mi? Adı sanı veya adresi açıkça var mı. Bunlar önemli dikkate alınması için, zira yasal ihtarname adres tespitini müteakip noter kanalıyla çekilir genelde.
Konuya gelince, evet birine ait görseli izinsiz kullanım varsa suça girebilir. Tazminat davasından (eğer bu görsellerden dolu dolu para kazanmıyorsanız tabiki) pek birşey çıkmaz ama telif hakları konusunda haklı çıkabilirler. Hiç uğraşmaya değmez, sildim deyin ve ekran görüntüsünü atın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dekorasyon , E-Ticaret.
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
çok gercekci gelmedi ya bana
Leader in its industry.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Storyman adlı üyeden alıntı
Maili gönderen birim kim? Bir hukuk bürosu mu? Yetkili vekil mi? Adı sanı veya adresi açıkça var mı. Bunlar önemli dikkate alınması için, zira yasal ihtarname adres tespitini müteakip noter kanalıyla çekilir genelde.
Konuya gelince, evet birine ait görseli izinsiz kullanım varsa suça girebilir. Tazminat davasından (eğer bu görsellerden dolu dolu para kazanmıyorsanız tabiki) pek birşey çıkmaz ama telif hakları konusunda haklı çıkabilirler. Hiç uğraşmaya değmez, sildim deyin ve ekran görüntüsünü atın.
Gelen maili ekran görüntüsünde paylaştığım gibi ayrıca ekte bir pdf dosyası var altında bir kişinin imzası var ama sadece isim soyisim var herhangi bir ünvan eklenmemiş, gelen mail sözkonusu sitenin
info@siteismi.com adrresinden gelmiş Herhangi bir hukuk bürosunun ya da noterin imzası kaşesi yok
Storyman
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu benim şuan mesela wmaraci üzerinden seni ihtar etmemden hiçbir farkı yok. Bu mücadeleye girilecek şirket/şahıs daha profesyonel bir adım atar. Neyse sonuçta bu şekilde de bir hak talebini iletmiş, dikkate alıp almama senin elinde. Yine de görseller ona aitse kaldırmalısın tabi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Kumaş AR/GE Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu benim şuan mesela wmaraci üzerinden seni ihtar etmemden hiçbir farkı yok. Bu mücadeleye girilecek şirket/şahıs daha profesyonel bir adım atar. Neyse sonuçta bu şekilde de bir hak talebini iletmiş, dikkate alıp almama senin elinde. Yine de görseller ona aitse kaldırmalısın tabi.
Ben etik olması için linkleri sildim fakat kendisine ait olmayan başka sitelerden aldığım bazı yazıları da kaldırmamı istemiş onlarla alakalı da linkleri göndermesini ve onun olduğunu kanıtlamasını istedim. Zaten bu gibi durumlarda silmek en doğrusudur ama yazılı talep iletmek yerine ihtarname çekmesi biraz garip geldi.
1ncimirac
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam sizi uyarmışlar kaldırın bence. Ben ve bir çok arkadaşı uyarmadan dava açmışlardı. İnanın sıkıntılı bir süreç. Bence o siteden aldığınız tüm içerikleri kaldırın. En azından ben olsam öyle yapardım. Kolay gelsin.
2 kişi bu mesajı beğendi.