kasparow116 adlı üyeden alıntı

Arkadaşım seo çalışmaları yaptık diyorsun ne yaptınız diye soruyorum cevap yok. Konuyu açan arkadaş, konu google arama motoru optimizasyonu değil mi? Search engine optimization . Dalgalanma da pek tabii SEO konusudur. Konu dışı değildir.

Dalgalanmalara ne sebep olur? Yüzyıllardır sorulan konuşulan bir konu. Dalgalanmanın tek sebebi yoktur.

1. Google algoritmasına yeni değişlenler-etkenler atıyor. Örneğin: Eskiden forum profil linklerinin iyi olması ama şimdi kötü olması ve sosyal sinyallere yüklenen pozitif değer.

2.Yaptığınız veya yaptırdığınız seo çalışmaları veritabanında yer ediniyor-Bunları hesaba katarak 100 binlerce site arasında yeniden sıralamaya çalışıyor. (diğer sitelerin yaptığı çalışmaları da düşünürsen bu muazzam bir matematik hesaplamayı gerektirir.)

3. Güncelliği ile öne çıkan siteler güncelliğini yitiren ama hala otorite olan siteler arasında Google, kendi algoritmasına göre bir dengeleme yapıyor.

4. Kelime baslı sıralamadan bahsediyoruz. O kelimele alınan backlinklerin semantik alakası ve linklerin geldiği yerlerin otoriteleri, konuya alakaları ve backlink veren sitenin kendisine aldığı backlinklerin konuyla alakası, otoritesi ve içeriği de işin içine giriyor. (Dikkat edin sadece backlink kısmı bu :))

5. Ve diyelim ki hiç hesapta olmayan aşırı otorite bir A sitesinin sizin kelimenizde bir içerik yayınlamasıyla Google, içeriği tamamen bu kelimeyle ilgili olan siteyi mi çıkarayım, yoksa aşırı otorite A sitesi yayınladıysa en doğru ve faydalı bilgi A sitesindedir diye (kendi algoritmasına has sinyallerle) A sitesini mi çıkarayım derken geri dönüşüm-bounce rate ve daha bilmediğimiz bir sürü etkenler ile- bir süre sıralamayı test ediyor. Bu da dalgalanmalara sebep oluyor.

Not: Yukarıdaki maddeler aceleyle yazılmıştır ve konuyu sığ bir şekilde özetlemiştir.

Tartışma ortamından ziyade sorunlara çözüm olması açısından bir soru sordum bir önceki yazımda. Sevgiler.

"Arkadaşlar soru gayet açık ve net. Lütfen soru dışında yorumlar ve vb... şeyler yazmayın.Yazıldığından demiyorum ancak baştan uyarayım."

Ne yazıyor hocam kırmızı ile çizdiğim yerde? Ben kimse yazdı diyor muyum? Sadece uyarıyorum.Lütfen dikkat edin.

Teşekkürler...

Saygılarımla,

Görüşler için teşekkürler