Merhaba arkadaşlar, wordpress temalı blog sitesi sahibiyim. Bu blog sitesinde farklı kategorilerde her gün düzenli olarak 5-6 tane içerik paylaşıyorum. Şöyle bir sorum olacak;
Uzantı olarak .com olmadığı için bu durumdan biraz rahatsız olmuş durumdayım, en baştan beri doğru SEO çalışmaları olmadığı için biraz da bu konulara yabancıydım bundan dolayı sitemi yeni bir domain adı alarak .com yapmak istiyorum. Bu durumda mevcut sitemdeki tüm içerikleri, yeni web siteme taşısam bir sıkıntı yaşar mıyım? Google Arama motorlarında - puan olur mu, aynı içerikleri yeni sitemde kullanacağım için bu konuda detaylı bilgi verir misiniz acaba?
İkinci soru ise WP Eklentilerinde yedekleme için bir kaç eklenti kullanan kişileri gördüm bunları kullanıp yazıları dahil otomatik yedeklemesi yapılıyor mu yoksa en baştan benim mi yazıları veya içerikleri kopyala-yapıştır yapmam gerekiyor?
Günde 5-6 içerik yüklüyorum domaini artık kullanmasam bile googledan - puan yememek için, bu konuda her gün içerik girmem gereken bir sayı var mıdır yoksa bunu kendim mi belirlemem gerekir?
Bu soruları cevaplarsanız çok memnun olurum.
https://vayyy.be