Wonder adlı üyeden alıntı
Sanmıyorum. Öyle olacağını çünkü Google
son derece resmi takılan bir firma ödemeleri kripto üzerinden yapmaz.
O şekilde ödeme yapsa kripto düştüğünde millet zarar eder. Çok Büyük firmalar bile Adsense gelir elde edip çalışanlarına ödeme yapmaktadır. Kripto işi bu sebepten dolayı olmayacaktır.
Ayrıca 1. Dünya ülkeleri zaten vergisini vererek sitelerini devam ettirmektedir.
Fakat bizim gibi 3. Dünya ülkelerinin vergisini veremeyip site kapatmasıyla Google dikkatini çekebileceğini düşünmüyorum. Gidenin yerine yenisi gelir.
Aynı zaman da bizim insanımız da alışmışlık var. Zarar edeceğini bilse sitesini kapatmaz. Evini ocağını satar. Vergisini verir.
Çünkü alışmış.
dostum çoğu konuda sana katılıyordum ama bu konuda muhalefet olma zorunluluğu hissettim,
çünkü diyelim ki hürriyet, milliyet yıllık 1 sitesinden 1,000,000 kazanıyor bu paranın 400,000 'ini devlet istiyor
çalışanı var, editörleri var, hostingi var, daha bilmediğimiz bir çok masraf
onlar ürünlerine ve reklamlarına %40 vergiyi zam olarak ekleyebilirler ama adsenseden gelir elde edenler hiç bir şeye zam koyamazlar, bu durumda türkiyede 50-100 site varsa en babası böyle kazanan onlar hariç 75,000 site kapanır
eee google ADS'e ne olacak bu durumda? reklamları nereye vereceğiz? - sorun
reklamveren azalırsa google de Türkiye pazarından gelir elde edemeyecektir, bu da elbette bitcoine yönlendirmese de devlet anlaşması yapılarak indirim getirilebilir