Çok basit düşünüldüğünü düşünüyorum. kasparow116'nın belirttiği gibi, o kadar çok değişken varki. Sosyal backlink, direk backlink, özgün yazı deniyor ve bitiriliyor maddeler. Google hangi sitenin üstte olmasına karar verirken bu üç değişken kararın yüzde kaçını etkiliyor dersiniz? Bence %5 - %10 arasında bile değildir. Ben size bütün algoritmayı bildiğimi iddia etmiyorum. Ama bazı şeylere gereğinden fazla değer veriyoruz. Bunu nereden mi anlıyorum? Bu konu altında, kopyala / yapıştır ile pr2 olan site gibi örneklerden. Yapmamız gereken, arama motorunun hoşuna gidebileceğini düşündüğümüz ve bildiğimiz bütün parametreleri aşırıya kaçmadan devreye sokmalı. Sitenin a'dan z'ye hiçbir eksiği olmamalı. RSS'sinden tutun da site haritasına, tasarımından tutun da açılma hızına, link alımına, sosyal medyasına, vs. herşeyine dikkat edilmeli. Bu sayede başarı geleceğini düşünüyorum. Siteyi yükseltmek için bir faktöre aşırı yüklenmek zarar getirir düşüncesindeyim. 1000 profil backlink, 10000 yorum backlink gibi...

Benim düşüncelerim bunlar.