Seo bildiğiniz gibi arama motoru optimizasyonudur. Web sitelerini arama motoru sıralamasını tetikleyen, üst sıralara doğru ivme yapmasını sağlayan iyileştirme sistemidir. Seo çalışmaları sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bir takım hususlar vardır. Bu sistemin en önemli parçası, sitenin link yapısı ve dengesidir. Gerek iç Seo çalışmaları içerisinde yer alan link yapılarının, web sitesinin arama sorgularında üst sıralarda yer alması ve çıkmasında son derece önemli rol oynar. Peki bir sitenin Seo link yapısı nasıl olması gerekiyor? Gelin birlikte bunu inceleyelim.

Seo link yapısını oluşturma sırasında arama motorları üzerinde yer alan mevcut botların web sitelerimizi daha kolay tarama hizmeti sunmamız gerekiyor. Bu işlem ne kadar basit bir döngüde olursa, site içinde yer alan konularımızın ziyaret sıklığı bir o kadarda çok olmaktadır. Bunun bir avantajı da eklenilen içeriğin Google tarafından başarılı bulunup, kolayca üst noktalara çıkmasını sağlamaktadır. İşin mantığı bu şekilde ilerlemektedir.

Seo Link Yapısı Nasıl Olmalı ?
HTML: Site uzantımızın sonunda yer alan ( .html ) yapısı Google’in en sevdiği uzantı biçimidir. Seo açısından da son derece önemlidir. Sitelerimizin .html uzantılı olmasına son derece dikkat
PHP: Yalnız olarak php scriptler üzerinde çalışan ve link yapısının hemen ardından .php uzantısını taşıyan linklerdir. Google panda güncellemesinden sonra pek fazla seo açısından önem taşımayan link yapısıdır. Sizler için php uzantısı taşıyan link yapısını kullanmamanızı öneriyoruz.
Klasör Yapılı Link Uzantısı: Arama motorları tarafından güncellenen yeni sistemin, URL yapısı dönem değişikliğinde klasör yapılı link döngüsü oldukça önem taşıyor. Kategori isminin olması, içeriğin başlığının olması seo alt yapısı için son derece önem ifade ediyor ve bu yüzde kesinlikle bu sistemi kullanmanız siteniz için olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Link yapısı seo açısından önemli olması Google tarafından son güncellenen panda sistemi ile ilişkilidir. Panda sistemi belli aralıklarla güncellenen ve belli başlı dönemlerde de değişikliğe giden bir sistemdir. Bu sistemlerin değişiklikleri, Google tarafından denetlenir. Kimler sistem üzerinde hareket ediyor, kimler ezbere hareket ediyor bu dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Panda sistemine ayak uydurmayan siteler bu dönemlerde çalkantıya girer ve Google sıralamasında dengesizlik yaşamaya başlar. Git gel dönemleri başladığı andan itibaren aslında Google size uyarı yapmaktadır.
Link Yapıları Sistemi Nasıl Etkiler?

Link yapısı kısacası web siteleri veya bloglar arasında bağlantı kurarak etkileşim yapmasını sağlayan bir araçtır. Link yapısının etkili olması, sitelerinizin tanınması ve itibar kazanması anlamını taşımaktadır. Bu işlemler nasıl takip edilir, gelin birlikte bunları inceleyelim.

Sitenin Trafiği

Benzer siteler üzerinden alınan linkler, sitemizi doğrudan etkiler ve trafiğin artmasında son derece büyük bir önem arz eder. Diğer farklı ağlardan gelen link yapıları da trafik akışını son derece arttırdığı gibi artık sitenizin marka olması durumunu güçlendireceği gibi, popülerlik adımını da atmış olur. Böylece her geçen gün trafiğiniz hızlı bir şekilde artması başarılı olduğunuzun bir ispatıdır.

Sitenizin Marka Değeri

Almış olduğunuz yada farklı ağlardan yönlendiren link yapılarının sitenizi marka olma yolunda önemli bir noktaya taşıdığını bir önce ki maddemizde belirttik. Bunun için siteniz üzerinde yayınlamış olduğunuz içerikler adına bağlantı teknikleri kullanmak, sonrasında da yaymak sitenize hem trafik kazandırdığı gibi, markanızı oluşturmanız açısından da son derece önemli rol oynar. Sitenize ziyaret amaçlı gelen kişiler veya rakipleriniz bu durumu fark etmesi halinde, aynı benzer konulara odaklı hale çalışmalarını başladığını görebilirsiniz.

Lakin Google burada devreye girerek, sizin siteniz içerisinden alınan bir metni kendi yazılımsal kodlarla ayrıştırmaktadır. Böylece sizden alıntı olan bir sitenin marka değerini düşürmesi, sizinde marka değerinizi arttıracak şekilde bir ivmeye yol açar. Bu sebeple sitelerimiz üzerinde yayınladığımız her bir içeriğin kendimize özgü olmasına son derece önem göstermemiz gerekiyor. Link yapısına önem göstermemiz gerekiyor. Tüm bu işlemlerin hepsini başarılı bir şekilde tamamlamamızla birlikte marka dönemi devreye girerek, popüler olma yolunda sitemiz yoluna emin adımlarla devam edecektir diyebiliriz.

Çünkü başarılı bir link yapısının, içerik ve kod oranıyla birleşmesi, sosyal mecralar aracılığı ile desteklenen her bir içeriğin sitemize katmış olduğu ekstra link ağlarıyla birlikte birbirlerini entegre sistemi içerisinde aynı noktaya ulaşması, marka değerinin hızlı bir şekilde yayılmasına yol açar.



Bu sistemin bir parçası haline gelmiştir. Bu işlemleri herkes yapabilir mi? Sanmıyorum. Eğer herkes böyle bir sistemi tam olarak yerine getirmiş olsaydı, Google üzerinde girmiş olduğunuz her site, eş değer bölümde ayrılmış olacaktı. Bu yüzden yapılan her bir işlem Google tarafından değerlendirilip, sıralamaya alınıyor. Bu yüzden yapacağımız her bir işlem ne kadar özgün ve kaliteli bir işlemse, Google bizlere değer verdiğini muhakkak gösterecektir.
Backlink Sistemi Nasıl İşliyor?

Seo sisteminin en önemli parçasıdır. Backlink farklı sitelerden gelen bağlantı adına verilmiştir. A,B,C ve D sitelerinden almış olduğunuz tanıtım yazıları, ana sayfa linkleri ve farklı bağlantı noktaları sitenize doğrudan bir bağlantı veriyorsa bunun adına bizler backlink adını veriyoruz. Peki bu backlink işlemleri nasıl gerçekleşiyor gelin birlikte bunları maddeler halinde inceleyelim.

Yazdığımız bir içeriğin Google üzerinde ön sıralarda yer almasını istiyorsak, sitemizin kategorisini kapsamız olduğu benzer sitelerden link değişimi yapmamız gerekiyor. Link değişim işlemleri artık demode olduğundan, tanıtım yazıları bile almamız bizlerin yerinden yükselmesi anlamını taşıyor.
Birkaç link sitemi ön sıraya doğru çıkartmaya yeter mi? Şeklinde kafanızda soru işaretleri döndüğünü hissediyor gibiyim. Hayır arkadaşlar, gerek ana sayfanız için almış olduğunuz backlinkler, gerekse konu başlıkları için aldığınız tanıtım yazıları bir kerelik göstermesi sizlere geçici bir etki sağlar. Bu yüzden tüm yapmış olduğunuz her bir işlemin, geçici olarak yapılmamasına özen gösterin. Çünkü yapılan herhangi bir ihmalkarlık bile sitemizin banlanması, spama düşmesi, mevcut kelimelerden düşmenizi sağlayabilir. Bu yüzden link alacağınız siteyi iyi bir şekilde incelemek gerekiyor. Ne kadar reklam çıkmış, kaç link çıkmış gibi pek çok niteliği beraberinde getirmektedir.


https://enuygunfirmalar.com/blog/seo-link-yapisi-nasil-olmali/