Buradaki arkadaşın yanlış bilgilendirmesini müsadeniz olursa düzenliyelim ki bu konuyu okuyan kişilerde yanlış algı oluşmasın.
@yilmaz70 abi @enerjiveguc Kozba ve diğer arkadaşlardan müsade istiyerek sırayla duzenliyelim
HTML: Site uzantımızın sonunda yer alan ( .html ) yapısı Google’in en sevdiği uzantı biçimidir. Seo açısından da son derece önemlidir. Sitelerimizin .html uzantılı olmasına son derece dikkat
Sizin burada demenize göre html siteler önce çıkar bu konuyu 5 sene önce açsaydnız evet derdim ama ne yazıkkı artık o kadar da önemli değil sonu html veya başka türevde bitmesinin. Önemli olan şu benzersiz başlık (Özgün Başlık) ve içeriğin kullanıcıyı uzun süre tutması.

Gelelim diğer yazdığınıza
PHP: Yalnız olarak php scriptler üzerinde çalışan ve link yapısının hemen ardından .php uzantısını taşıyan linklerdir. Google panda güncellemesinden sonra pek fazla seo açısından önem taşımayan link yapısıdır. Sizler için php uzantısı taşıyan link yapısını kullanmamanızı öneriyoruz.

Bu dediğiniz mantığa göre asp siteler ölsünler. Birde şunu belirteyim artık php asp ve bir çok sciprt uzantılarında php yada asp çıkmıyor ama velakin yukarda da dedim Önemli olan şu benzersiz başlık (Özgün Başlık) ve özgün içeriğin kullanıcıyı uzun süre tutması. gene diyeyim özgün sciprt her zaman için + katar. Nasıl özgün sciprt diyeceksiniz kendiniz sıfırdan kodlarsınız google bunu dikkate alır zaman içerisinde.


Google panda güncellemesinden sonra pek fazla seo açısından önem taşımayan link yapısıdır.
Eskiden belli zamanlarda güncelleme oluyordu doğrudur ama velakin üzülerek söylüyorum artık güncellemeler anlık oluyor.

Benzer siteler üzerinden alınan linkler, sitemizi doğrudan etkiler ve trafiğin artmasında son derece büyük bir önem arz eder. Diğer farklı ağlardan gelen link yapıları da trafik akışını son derece arttırdığı gibi artık sitenizin marka olması durumunu güçlendireceği gibi, popülerlik adımını da atmış olur. Böylece her geçen gün trafiğiniz hızlı bir şekilde artması başarılı olduğunuzun bir ispatıdır.

Ne yazıkkı siz kendinizi güncelleyememişsiniz. Aldıgınız linkler nofollow ve dofollow olarak 2 ayrılıyor. Biri size yarar getirirken diğeri hiç bir yararı olmuyor.

Almış olduğunuz yada farklı ağlardan yönlendiren link yapılarının sitenizi marka olma yolunda önemli bir noktaya taşıdığını bir önce ki maddemizde belirttik. Bunun için siteniz üzerinde yayınlamış olduğunuz içerikler adına bağlantı teknikleri kullanmak, sonrasında da yaymak sitenize hem trafik kazandırdığı gibi, markanızı oluşturmanız açısından da son derece önemli rol oynar. Sitenize ziyaret amaçlı gelen kişiler veya rakipleriniz bu durumu fark etmesi halinde, aynı benzer konulara odaklı hale çalışmalarını başladığını görebilirsiniz.

Lakin Google burada devreye girerek, sizin siteniz içerisinden alınan bir metni kendi yazılımsal kodlarla ayrıştırmaktadır. Böylece sizden alıntı olan bir sitenin marka değerini düşürmesi, sizinde marka değerinizi arttıracak şekilde bir ivmeye yol açar. Bu sebeple sitelerimiz üzerinde yayınladığımız her bir içeriğin kendimize özgü olmasına son derece önem göstermemiz gerekiyor. Link yapısına önem göstermemiz gerekiyor. Tüm bu işlemlerin hepsini başarılı bir şekilde tamamlamamızla birlikte marka dönemi devreye girerek, popüler olma yolunda sitemiz yoluna emin adımlarla devam edecektir diyebiliriz.

Çünkü başarılı bir link yapısının, içerik ve kod oranıyla birleşmesi, sosyal mecralar aracılığı ile desteklenen her bir içeriğin sitemize katmış olduğu ekstra link ağlarıyla birlikte birbirlerini entegre sistemi içerisinde aynı noktaya ulaşması, marka değerinin hızlı bir şekilde yayılmasına yol açar.


Burda imlemeye değinmişsiniz ama velakin bunun değerli olması için kullanıcıların sitenizdeki içerikleri doğal olarak sosyal medya hesaplarından paylaşmaları sitenize ciddi değer katar.


Velhasılı eksiklerin bır kısmını da değerli hocalarım anlatmışlar. Bunu neden burada açkladıım tek tek sizin bu yazınızı okuyan insanlar da yanlış bilgi oluşacak ve bunun neticesinde de zarar görecekler belki.