çok merak ettim, uzantı kontrolü yapınca nasıl yükleyecek shelli resim vs olarak. zaten anladığım kadarıyla local çalışacak bu uygulama. iş yerindekiler arasında. uzantı kısıtlaması ile ilgili gönderilebilecek içerikleri bilmediğim için bişey diyemiyorum. yani bir muhasebe firmasıdır misal php ile işi olma ama yazılım firması vs dir php de göndermek gerekebilir gibi.
pdo ve mysqli aynıdır. bu sizin kodları nasıl kullandığınıza bağlı yani. elbette pdo da bazı fonksiyonlar kısaltılmış vs. yani li de 5satırda yaptığınızı pdo da 2 satırda yaparsın. ama bazı konulardada li de 2 satırda yaptığını pdo da 5 satırda yaparsın.

tabii her zaman teknolojiye ayak uydurmak adına tercihini ne olursa olsun pdo dan yana kullanmanızı tavsiye ederim. optimizasyonu yaparsanız li de pdo gibi performans verir. yapamamışsan pdo ne yapsın :)

çok ağır ve aşırı kullanıcılı değilse en saçma mysqli bile 100kişiyi barındırır(bunların seri şekilde mesajlaştıklarını farzediyorum). ayrıca barındıracağınız sunucununda özellikleri farkettirir.