Konu güncellemesi:

Arkadaşlar öncelikle konuya katılımınızı bekliyorum konu önemli.
Şimdi ben ilk alıntı mesajımda biraz hostinge yüklendim ama çözmediğim çok garip durumlar var.
Eskiden basit ücretsiz wordpress temalarından kullanıyordum. Site çok hızlıydı sonra ücretli newspaper temasına geçtim. 2-3 sene önce de bu temayı kullanmıştım. O zamanlar cache ayarlarını yapınca enter bastığım gibi siteye gireiyordu. Ama o zamanlar bu page speed mobil olayları lcp vs varmıydı bilemiyorum. Mobil bu kadar ön planda değildi. Ama şundan eminim şimdi aynı hostingteyim guzelde giriş hızları düşük. Puanlara gelince masaüstü gtxmetrix 95 puan alıyorum mobil 60-70 değişiyor.

Şunu buldum
https://themeforest.net/item/newspaper/5489609/comments?utf8=%E2%9C%93&term=LCP&from_buyers_and_authors_only=0

Şimdi biz tema alıyoruz görsele bakıyoruz ama temalardada ciddi css js sorunları olabiliyor ben bu temayla masaüstü süper not alıyorum ama mobilde search consolede sorunlar var. Şimdi bugun tema değiştim basit ücretsiz site çok hızlı oldu Astra teması yükledim mobil ve masaüstü çok hızlıydı sanırım kullanılan temalarla ilgili sorunda var diye düşünüyorum.

Şimdi bunu çözmenin yanı güzçlü bir hostingte bu newspaper temasını denemek belki daha hızlı açılırsa notlar değişebilir bunu denemeden bilemem ama yukarıda attığım linkte yabancılar bu lcp sorunu yaşayanlar var. 5 yorum gördüm

Ya çok saçma durumlar söz konusu insanın bunlarla uğraşmaması gerek içerik gireceğimize uğraştımız şeyler komik neyse konumuza dönelim. Newspaper temasının mobileklentisi var onu aktif edince %100 puan herşey ama bu mobil temada [shortcode] kullanamıyorun yani atıyorum page sayfa oluşturucu ile bir sayfa oluşturduysan bir konuya mail gönderme formu koyduysan hiçbiri çalışmıyo buda handikap. Mesela ben ana sayfayı sayfa yapıcı ile düzenledim. Bir dosya göndrme formu koydum bazı yazılarıma dedim gibi bunlar gözükmüyor mobil temada.

Newspaperde gözümden baya düştü diyebilirim ama tema değişince site çok hızlandı bunu diyebilirim. Az bi gecikme var salisalik ama newspaper kadar değil. Soru su acaba daha iyi bir hostingte bu sorun ortadan kalkarmı denemek lazım.

Para sorunu değil oturmus bir siteyi ordan oraya taksımak da risk.

Sizlerin katkılarınızı bekliyorum yazın cevap atın bilgi akıtın arkadaşlar. Özelden benle konusmak isteyenler tel bıraksınlar.

Önemli bir konu site hızı sıralamayı doğrudan ekilediğine inanıyorum